L’OCDE preveu que l’atur s’enfili al 19,2% a Espanya el 2020

Espanya és l'estat de l'OCDE amb més treballadors exposats a risc de contagi de covid-19

L’OCDE preveu que l’atur s’enfili fins al 19,2% a Espanya el 2020 i que pugui arribar al 20,1% en cas d’una segona onada de contagis de covid-19. En l’informe anual de perspectives d’ocupació, l’organització constata que l’atur s’ha estabilitzat al maig després dels augments registrats al març i l’abril. Amb tot, l’OCDE creu que el pic d’atur arribarà a finals d’any, malgrat l’absència de rebrot. Segons l’informe, Espanya és l’estat de l’OCDE que té més treballadors exposats a risc de contagi de covid-19, concretament el 56%. Dones i joves són els que estan més exposats en els seus treballs al contagi en els estats de l’OCDE.

Segons les previsions de l’OCDE, la caiguda de l’ocupació a Espanya serà de les més importants en els estats membres. El descens de l’ocupació serà del 5,28% aquest any en cas que no hi hagi rebrot i del 6,37% en cas que sí que n’hi hagi. Així, la mitjana espanyola en descens de l’ocupació se situa en més d’un punt per sobre de la de l’OCDE, que es troba en el 4,09% en cas d’absència de rebrot i en el 4,98% en cas de segona onada. A més, l’informe de l’OCDE avisa que un rebrot pot destruir fins al 40% dels llocs de treball en els territoris més turístics de l’Estat.

“La dràstica reducció de la contractació té un paper crucial en l’augment de l’atur”, apunta l’informe, que avala la renda mínima vital impulsada pel govern perquè “alleujarà la situació de persones en risc de pobresa o sense accés a prestació d’atur”. L’OCDE també avala els ERTO perquè “simplifiquen els procediments administratius, amplien les condicions d’accés als treballadors i donen suport financer a les empreses”.

Nou comentari