Nissan i els sindicats reprenen la reunió definitiva sobre el tancament de les plantes

La trobada es va haver de suspendre de matinada per una indisposició de la mediadora

La direcció de Nissan i els sindicats han reprès aquest divendres al matí, poc després de les onze, la reunió de mediació definitiva sobre el tancament de les plantes de la marca nipona a Catalunya i el futur dels seus més de 2.500 treballadors, just l’endemà de la finalització oficial del període de consultes. La trobada es va haver de suspendre de matinada per una indisposició de la mediadora, ja recuperada, i les parts van acordar continuar les negociacions aquest matí. Fonts sindicals han explicat a l’ACN que preveuen que la reunió s’allargui durant hores però que si hi ha acord ha de ser avui. En la mediació d’ahir, l’empresa va proposar ajornar el tancament fins al desembre del 2021 si es posa punt i final a la vaga indefinida.

Al seu torn, els sindicats van demanar que s’allargués “al màxim l’activitat industrial i que es mantinguessin els llocs de treball abans de signar l’ERO per als treballadors de les plantes de la Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac. En el moment d’acabar la reunió d’aquesta matinada passada, el principal escull de la negociació era el manteniment dels llocs de treball fins a la data de tancament.

També durant aquest dijous, la direcció i els treballadors es van reunir amb representants del Ministeri d’Indústria i del Departament d’Empresa per estudiar les opcions de reindustrialització.

Nou comentari