El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Nissan presentarà l’expedient de regulació la setmana vinent
  • CA

Nissan ha anunciat que la setmana que ve presentarà l’expedient de regulació d’ocupació que afectarà a 1.680 treballadors catalans.

En una reunió amb el Departament de Treball i els sindicats, els directius de l’empresa han assegurat que els acomiadaments són “necessaris” i “inevitables” perquè les fàbriques de Barcelona i Moncada i Reixac siguin competitives.

Els sindicats han qualificat de “vergonyosa” la mesura del grup automobilístic i han anunciat que intensificaran les mobilitzacions. Els treballadors havien proposat que la nova furgoneta lleugera de la marca es fabriqués a Catalunya, però la multinacional ha optat per construir aquests vehicles al Japó.

El responsable de CCOO a Nissan, Javier Pacheco, ha exigit a l’administració catalana que no “camini amb tebiors” i rebutgi de forma contundent l’expedient de regulació perquè no hi ha causes econòmiques, productives ni organitzatives, assegura.

Així mateix, el comitè d’empresa ha dit que la possible fabricació de cotxes elèctrics a Catalunya és una “utopia” que només serveix de “coartada” a l’empresa per dur a terme l’anunciada “sagnia” de llocs de treball.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa