Nissan encara no ha comunicat als proveïdors el tancament de les plantes

La companyia va fer públic dijous el tancament de les plantes de producció de Nissan a Zona Franca, Montcada i Sant Andreu de la Barca a finals d'any

El consorci Nissan-Renaut encara no ha comunicat a les empreses auxiliars del sector de l’automoció, la indústria de components amb què treballen les plantes catalanes, la seva decisió de marxar de Catalunya, tot i que deixarà a l’estacada unes 25.000 persones en llocs de treball directes i indirectes. Així ho ha denunciat el sindicat UGT, que ha constituït una comissió de seguiment de les empreses auxiliars afectades pel tancament de Nissan a Barcelona. Tot i la importància de la decisió en el teixit industrial,Nissan s’ha limitat a fer un anunci públic però no s’ha posat en contacte amb els seus proveïdors. La comarca del Barcelonès serà la que patirà un major impacte, perquè és on hi ha el gruix de les empreses que subministren a Nissan, amb empreses com Acciona (580 persones) o Calsonic (200 persones), i on l’afectació pel tancament de Nissan podria arribar pràcticament al 100% de la plantilla. O empreses com Gestamp, on l’afectació seria d’un 75%. 

Entre les possibles empreses afectades també hi trobem Idiada i Elring Kimic de Tarragona, Tretty de Girona, Gestamp Abrera o el centre de Calsonic a Santa Margarida i els Monjos. 

Nou comentari