El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moody’s canvia de “negatives” a “estables” les perspectives del sistema bancari espanyol
  • CA

L’agència de qualificació creditícia Moody’s ha canviat de “negatives” a “estables” les perspectives del sistema bancari espanyol malgrat la crisi de la covid-19. En una nota publicada aquest dijous, l’empresa assenyala que les previsions que han fet els bancs i el rebot que s’espera de l’economia protegiran la solvència de les entitats almenys durant els pròxims 18 mesos, fins a finals de 2022. No obstant això, Moody’s alerta de les dificultats que tindran els clients a l’hora de retornar els crèdits un cop s’hagin acabat les moratòries, quelcom que afectarà negativament els balanços dels bancs. En paral·lel, l’agència manté que la rendibilitat del sistema continuarà sent “dèbil” en un context de baixos tipus d’interès.

Per altra banda, avisa que la qualitat dels préstecs s’anirà deteriorament progressivament. En aquest sentit, Moody’s recorda que l’Estat ha registrat la pitjor caiguda de PIB –un 11% l’any 2020- dins les grans economies europees i preveu que la taxa d’atur se situï en el 18% aquest exercici. En la mateixa nota, Moody’s apunta que les provisions de les diferents entitats continuaran sent elevades, tot i també dependran de les mesures de suport aprovades per l’administració.

Finalment, l’agència assumeix que la major part del suport procedent de l’administració anirà destinada a les cinc grans entitats de l’Estat –Banco Santander, CaixaBank, BBVA, Banc Sabadell i l’entitat resultant entre Unicaja i Liberbank-, mentre que el nivell d’ajudes a les entitats més petites serà “molt més reduït”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa