Moody's afirma que els catalans tindrien problemes per pagar els crèdits en cas d'independència

L'agència de qualificació assegura que la Generalitat perdria ''el fort suport que rep de l'estat espanyol''
Moody's
Moody's | Europa Press

L'agència de qualificació Moody's irromp de nou en el conflicte polític de Catalunya i Espanya i assegura que l'escenari central que té sobre la taula d'anàlisi econòmic és que ''Catalunya continuarà sent part d'Espanya''. L'agència assegura que en cas d'independència, la Generalitat, amb una qualificació de bo porqueria Ba3 en perspectiva negativa, ''perdria el fort suport que rep per part del govern espanyol en cas d'independència, i qualsevol canvi en el risc sobirà afectaria negativament a la qualitat creditícia de les titulitzacions'', segons Antonio Tena, vicepresident i analista sènior de Moody's. Tena afegeix que aquest canvi en la qualitat creditícia faria que ''les llars i les pimes catalanes tindrien dificultats per fer front als pagaments dels seus préstecs en un escenari d'independència''.


Moody's recorda que ''amb més de 1.900 empreses traslladant-se fora de Catalunya des de l'1 d'octubre del 2017 i un deteriorament en els sectors claus de l'economia catalana tindria implicacions negatives per a les titulitzacions basades en préstecs a pimes'', explica Àngel Jiménez, analista de l'agència.
Comentaris
Moody's
"Rajoy, compinche, te echamos una mano neutral!"
Els modys aquets que no pateixin tan pels catalans ,el problema ja saben ells que el es per espanya,que no podran pagar ni els interesos de la deuta europea ja ens arreglerem, volem estar ben lluny d,,espanya ,Visca la Republica Catalana
JordideGirona
I Franco que opina de esto? Va home va, no lligarem els gossos amb llonganisses, però saben perfectament que els que no podran tornar els diners és Espanya, ara probable, sense Catalunya segur.
jo
que curiós que els dos analistes que ho han escrit siguin espanyols...digueu-me malpensat!
terrassenc
Fa riure. Es veu que no saben pas com de delirosos estem de no tenir aquest 'fort suport espanyol'!?
Yara
Quin fart de riure,tot al reves.Es clar que aquests de Moodys treballen de Goebels de l´estat imperial español!
apa !! a dormir !
Que sabran aquets txchitxchinabus del Moody's !! nossaltres a la nostra ni un pas enrrera !!
Baixcamper
Clar que sí! Els catalans no sabríem on caure morts, i els espanyols tindrien calers per un tub pel molt que s'estalviarien del que ara ens han de donar a nosaltres. Tothom sap que els catalans sobrevivim gràcies a la magnanimitat dels espanyols. De fet, si els espanyols no ens haguessin d'ajudar, tindrien tant diner -més que de sobres- que pagarien el doble a Europa sense esperar res a canvi. I, és clar, els catalans -morts de gana- estaríem perduts en el món interestel·lar. Per petar-se!
Josep C&C
El fort suport d'Espanya que deu més d'un bilió (un milió de milions) d'euros. Això representa el 105% del seu PIB d'Espanya! Catalunya deu 75.000 Milions d'euros i representa el 33% del nostre PIB. A qui collons voleu enganar colla d'imbecils!
Especuladors
L'únic que tindrà problema per pagar es Espanya.
Antoni
Moody en sona d'alguna cosa. Seran aquells que tenen a veure amb el capitalisme caníbal que està destruint els drets socials globals aconseguits durant dos segles?
Vicenç Ramoneda
Aquests del govern dels espanyols aviat es quedaran sense euros de tants sobres que reparteixen, no?
lo joan de segur
mes val una arengada amb llibertat , que una dorada esclavitzat. fora els colonitzadors i visca la republica catalana. llibertat presos politics
Xavi
Quins uns, que no en claven ni una ni per casualitat. El que no volen es UE marxem porque segur que ells i perden. Compte amb aquesta gent.
Justino
Igual esta panda de futurólogos financieros, diciendo eso de que "Catalunya perdería los fuertes ingresos que recibe de España" piensan que nos tienen aquí viviendo como "mantenidas". En todo caso sería al revés, puesto quien las pasaría canutas sería Ñ, que dejaría de contar con la aportación catalana correspondiente al 24% de su PIB. Eso dejando a un lado la ya definitiva imposibilidad de hacer frente a su deuda pública. Así que, Moody's, iros a asustar criaturas al tren de la bruja.
masses llops caputxeta
els anglesos amb el brexit també se'ls hi va dir d tot...que era apocalíptic...i ara ho han rebaixat "i molt"...no hem crec res de tot això....volen fer agafar por als catalans, res més.....VOLEM LA NOSTRA REPÚBLICA CATALANA JA !!!
Els catalans, alliberats,
del dèficit fiscal, més a la curta que a la llarga, trobarien la manera de pagar els seus deutes. Que no es preocupin.
Jesus
Let’s bid?
Asun
Els hi recordem a aquesta gent el que deien fa un any sobre el brexit? ???? Previsions que no s' han complert. Van preveure la gran crisi que em patit??????
Antoni
Per fiar-se de aquesta colla. Ja veurem qui tindria dificultat per pagar, una economia productiva com la catalana o una economia especulativa i sense capacitat de generar recursos com la castellana. Nosaltres a lo nostre.
Socpitu
Si Espanya deixa de Ebre els 16000 millions d'euros de Catalunya, perquè es quedan a Catalunya, qui dius que deixaria de pagar?
Karlus
El principal problemes dels catalans, és estar ocupats per el feixisme espanyol
Cartanya
Pero d`on treuen aquesta informació? Moody's estas mal informat i avui dia disposar de bona informació es com tindre un as a la màniga, despatxa a aquest dos analistas per que te estan prenen el pel, som nosaltres els qui treballem, i ells els qui sen porten els redits de la nostres suós, per això volem marxa.
B. B.
Moody's és famosa per haver-se equivocat moltes vegades. La seva incapacitat per discernir la feblesa dels valors garantits per "valors d'inversió" entre els anys 2006 i 2008 va ser un dels motius per a la implosió del sistema el 2008, quan es va fer evident que aquells bilions de dòlars de valors i els seus derivats valien molt menys del que semblava, per exemple.
Marcel D.
Una altra cagada de Moody's. I van...
Jovi
"segons Antonio Tena, vicepresident i analista sènior de Moody's" = Espanyol explica Àngel Jiménez, analista de l'agència. = Espanyol. Mira tu tots dos espanyols ... Se'ls hi escapa un detall, Israel es va comprometre fa un temps, a injectar econòmicament per començar una República en cas que Catalunya s'independitzi ....
Sisco
Estan cagats perquè el problema es Espanya que deixarà un deute 1 bilió, i tindran que anar a reclamar "al maestro armero" que diuen per allà.
Molinenc
PRIMER: El deute es del Reino de España. SEGON: Si ens tinguesin que mantenir-nos (el Reino) ja aurie fet molt de temps que estariem fora, osia penseho lo que volgueho.

envia el comentari