Montoro insisteix que no es condonarà el deute de les comunitats autònomes

El ministre assegura que els deutes "es paguen d'una o altra manera"
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro | ACN

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha insistit que no es condonarà el deute de les comunitats autònomes i ha dit que el que es farà es "reestructurar" el deute, obrint-se a "estudiar les condicions financeres" del mateix. En la sessió de control al Congrés, Montoro ha respost a una interpel·lació de Compromís que el que toca és "repensar" les conseqüències dels mecanismes extraordinaris de finançament utilitzats i els deutes generats però ha alertat que aquests "es paguen d'una manera o altra". "No hi ha quitança possible", ha dit de forma clara. Des de Compromís se li ha demanat que expliqués de forma clara quin és el model de finançament autonòmic pel que aposten i quines són les mesures que volen impulsar, qüestió a la que ha contestat dient que busquen un gran acord polític que porti a un sistema "que acabi amb els greuges comparatius entre territoris i que garanteixi els mateixos estàndards d'accés als serveis públics independentment del lloc de residència". 


 

Montoro ha reconegut que és el moment de "repensar" com es redistribueix el pagament dels impostos i que és ara quan s'ha de fer perquè la recaptació està creixent i ho permet. Abans però ha apuntat que cal decidir què fer amb les "conseqüències" dels mecanismes de finançament extraordinari, com el Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA), dels que també ha dit que cal establir un període de vigència. En aquest sentit, ha afegit que les comunitats han de sortir a finançar-se al mercat "paulatinament". El ministre ha reivindicat que l'Estat són tots els territoris i tots els espanyols i ha rebutjat les quitances perquè ha assegurat que això no es tradueix en que ningú deixi de pagar sinó que es paga "entre tots". "S'han de repensar les conseqüències dels deutes", ha apuntat.


Montoro ha conclòs assegurant que s'està parlant amb tots els grups polítics per aconseguir un model on "ningú estigui a costa de ningú" i ha defensat que les hisendes forals "no són un privilegi" sinó que hi ha "diferències en l'hisenda comuna".
 
Comentaris
Fènix
Em fa patir el de la senyora ministra de sanidad
Tarlà
La Comunitat Autònoma de Catalunya s'hauria de canviar de nom a Banc Autonòmic de Catalunya i llavors sí, li commutarien tot el deute, veritat sr. Montoro?
Karlus
I el que roves on ho poses?
Robar i robar l,únic que saben fer ,
torracollons
aquest, com fraga: "sin condong"
Perot Triomf
Mortadelo, para compte que no t'emboliquin el cap amb un "condon"

envia el comentari