Montero descarta un augment de l’IRPF a les rendes altes perquè encara “no és el moment”

La ministra anima els empresaris a presentar projectes per rebre fons europeus

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha descartat aquest divendres que els pressupostos de l’Estat per al 2021 incloguin augments d’impostos com podria ser una major imposició de l’IRPF a les rendes altes. Segons Montero, “la part important” de l’ajustament fiscal que consta a l’acord programàtic entre el PSOE i Podem “el farem al llarg de la legislatura” i “no aquest any” perquè “no és el moment per fer-ho”. En tot cas ha afirmat que es faran ara “alguns ajustaments” com els que consten a la proposta pressupostària que el seu executiu va enviar a Brussel·les, on consta l’augment de l’IVA a les begudes ensucrades.

Montero també ha justificat que el seu executiu no rebaixi l’IVA a les mascaretes. Segons la ministra el reglament europeu no permet a hores d’ara fer aquesta rebaixa, i per tant aquesta és una imposició que arriba d’Europa.

Montero també ha animat aquest divendres els empresaris espanyols a presentar projectes que puguin ser receptors dels fons europeus que la Comissió destina ala recuperació. En un fòrum econòmic organitzat per El País i Deloitte, Montero ha recordat que els ministeris aniran llançant convocatòries per les ajudes.

Nou comentari