El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Moncloa prorroga el salari mínim fins arribar a un acord definitiu
  • CA

El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts la pròrroga del Salari Mínim Interprofessional (SMI) en 965 euros, en espera de negociar un acord definitiu amb patronals i sindicats. Segons fonts del Ministeri de Treball i Economia Social, s’ha pres la decisió perquè no hi ha temps per a una negociació abans de divendres 31 de desembre. I és que el Ministeri encapçalat per Yolanda Díaz s’ha mostrat partidari d’arribar a un acord. Així, el 2022 començarà amb un SMI de 965 euros mensuals dividits en 14 pagues. No obstant això, l’objectiu de l’executiu és seguir-lo incrementant fins arribar al 60% del salari mitjà a l’Estat abans que acabi la legislatura.

Aquest és el següent objectiu del govern espanyol després d’aprovar la reforma laboral. Segons ha anunciat la vicepresidenta i ministra de Treball, Yolanda Díaz, les empreses tindran fins a tres mesos per ajustar els contractes temporals a la nova normativa, una pròrroga que en el cas dels contractes d’obra i servei s’allargarà fins als sis mesos. “Si no, pensin que el dia 1 de gener, o el 31 de desembre, hauríem de tenir transformats els contractes”, ha explicat Díaz en roda de premsa per justificar la decisió.

En paral·lel, el govern espanyol ha establert noves condicions per als contractes fixos discontinus, vinculats a treballs de naturalesa estacional o activitats productives de temporada. Els treballadors sotmesos a aquests tipus de contractes seran un col·lectiu preferent per a accions formatives. Alhora, els convenis sectorials podran establir borses de treball per afavorir la seva contractació durant els períodes d’inactivitat.

“Amb la reforma laboral posem fi als contractes per obra i servei determinats”, ha assenyalat Díaz, qui ha identificat aquesta mena de contractes com “un dels grans reclams” pel que fa a la temporalitat. D’aquesta manera el govern espanyol ha donat llum verda a un dels principals objectius que es plantejava en iniciar la legislatura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa