El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa obre la porta a apujar el salari mínim sense l’aval de la patronal
  • CA

El govern espanyol ha obert la porta a apujar el salari mínim interprofessional (SMI) durant el 2021 sense l’aval de la patronal, que s’ha mostrat partidària de la congelació o “fins i tot de baixar-lo“, segons ha explicat el secretari d’Estat d’Ocupació, Joaquín Pérez Rey, en una roda de premsa després de la reunió de la mesa de diàleg social per tractar l’increment del sou base a l’Estat. Pérez Rey ha explicat que la falta de suport unànime a la mesa de diàleg social “no pot impedir que el govern hagi de seguir complint amb les iniciatives” i ha deixat clar que “un escenari de congelació o de baixada” del sou base que ara és de 950 euros és “absolutament descartable”.

Pérez Rey ha dit que les negociacions amb sindicats i patronals són processos que tenen resultats finals que “no sempre tenen el suport unànim de la gent de la mesa” i ha afegit que el mininisteri està obert a explorar “diferents solucions diferents d’acords amb alguns dels integrants” de les reunions, “que també serien fruit del diàleg social“. L’executiu tornarà a reunir-se amb les parts dilluns que ve i espera que la patronal reconsideri la seva posició.

A la sortida de la trobada, els sindicats han explicat que la seva proposta ha sigut que el sou mínim que es pot cobrar a l’Estat s’apugi un 5% fins als 1.000 euros i han assegurat que “no acceptaran” que l’augment sigui del 0,9%, el mateix que el sou dels funcionaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa