Mercadona entrega més de tres milions de quilos d’aliments i articles d’higiene a entitats socials

La cadena de supermercats ha doblat durant el 2020 l'aportació feta el 2019, amb motiu de la pandèmia i la crisi que ha provocat

La cadena de supermercats Mercadona va incrementar durant el 2020 les donacions solidàries fins a entregar un total de 3 milions de quilos d’aliments i articles d’higiene personal a entitats socials, com a conseqüència de la situació excepcional ocasionada per la Covid-19, segons ha indicat la companyia en un comunicat. Aquesta xifra ha significat doblar la del 2019, any en què va lliurar 1.478.000 quilos de gènere.

Les donacions es van dur a terme a 156 entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu del territori, com ara els quatre bancs dels aliments de Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida i les seves entitats col·laboradores, la Creu Roja a Catalunya, i el Banc de Productes no alimentaris La Nau, entre d’altres. Del total d’entitats, 98 corresponen a les comarques de Barcelona, 27 a Tarragona, 22 a Girona i 9 a les comarques lleidatanes. De les 3.036 tones donades, 1.752 s’han repartit entre les entitats socials de les comarques de Barcelona, 689 entre les tarragonines, i 356 i 239 han anat a les comarques de Girona i de Lleida respectivament.

A més, cal afegir que durant el 2020 Mercadona va anar ampliant progressivament el nombre de supermercats que fan donacions de productes no aptes per a la venda però si per al consum i, des del passat més de setembre, hi participen totes les botigues que la cadena té a Catalunya, en total 250.

Pel que fa als productes, la cadena ha entregat aliments, tant secs com frescos, com ara llet, llegums, pasta, carn i peix fresc envasat, fruita i verdura, iogurts i postres làcties, pa de motlle, cereals, i sucs i batuts refrigerats, entre d’altres; també articles d’higiene personal, entre els quals destaquen xampús, gels i desodorants, així com parament infantil: xumets, mossegadors, biberons i tetines per a nadons. 

Bernat Morales, director de Relacions Externes de Mercadona a Catalunya, ha agraït “la tasca que estan duent a terme les entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu de Catalunya” i ha assenyalat que Mercadona respon així a la crida feta per les entitats i reforça les donacions amb l’objectiu d’ajudar a pal·liar, en la mesura del possible, les demandes dels col·lectius més necessitats en un any especialment complicat com ha estat el 2020. Això representa per a la companyia la satisfacció de dur a terme els nostres objectius de solidaritat i responsabilitat social”.  En aquest sentit, la companyia també ha fet efectiva avui l’entrega de 21.600 litres de llet sencera Hacendado a la Creu Roja a Catalunya.

Una política d’acció social sostenible

El Pla de Responsabilitat Social de Mercadona està concebut com una manera de “tornar a la societat” el que la cadena en rep, de manera que assegura que l’objectiu és “atendre el component social i ètic a través de diferents línies d’actuació sostenibles que reforcen l’aposta pel creixement compartit”. Com a part d’aquest pla, la firma col·labora amb més de 240 menjadors socials, 60 bancs d’aliments i altres entitats socials i organitzacions benèfiques d’arreu d’Espanya i Portugal als quals dona aliments diàriament. Igualment, col·labora amb 32 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seves botigues amb murals de trencadís, que elaboren més de 1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social és la sostenibilitat. Per a això, disposa d’un sistema de gestió ambiental propi, que està “basat en els principis de l’economia circular i enfocat a l’optimització logística, l’eficiència energètica, la gestió de residus, la producció sostenible i la reducció de plàstic”, afirmen fonts de la cadena. En aquest sentit, Mercadona, juntament amb els seus proveïdors Totaler, treballa en “l’estratègia 6.25 per aconseguir el 2025 un triple objectiu: reduir un 25 % de plàstic, que tots els envasos d’aquest material siguin reciclables, i reciclar tot el residu plàstic”. A més, treballa en el projecte de distribució urbana sostenible i en la millora de la qualitat de l’aire a les nostres ciutats mitjançant camions i furgonetes propulsats per tecnologies més netes i eficients.

Comentaris

    Tonino 05/01/2021 12:24 pm
    I els que fan entreges anonimes QUE!! aixo si mercadona SI i publicitat gratuita
    JOSEP 05/01/2021 11:00 pm
    LA CADENA DE SUPERMERCATS MERCADONA , Al donar tan demostra tenir UN GRAN COR SOLIDARI , Ajuda amb els que no tenen res . CREU ROJA BANC DELS ALIMENTS I CARITES Despres u repartiran entre els mes pobres ....Les entregas anonimes tambe importen . ES CON DONAR SANG Tota persona es importan ni per ser mes rica o pobre tots son iguals a la hora de donar sang TOTS FAN UNA GRAN FEINA . Aqui pasa al mateix cada uno dona segons sus posibilidades MERCADONA PODRA DONAR MES QUE NO PAS UNA SOLA PERSONA .

Nou comentari