L'OCDE avisa: les "tensions persistents" a Catalunya poden afectar l'economia espanyola

L'organisme preveu que el creixement del PIB estatal superi el 3% el 2017 i caigui fins el 2,3% i el 2,1% al llarg dels dos anys següents
Una pantalla de l'interior de la Borsa
Una pantalla de l'interior de la Borsa | ACN

Un informe de l'Organització per a la Cooperació i per al Desenvolupament Econòmic publicat aquest dimarts ha advertit que el creixement de l'economia de l'estat espanyol es pot veure dificultat per les "tensions persistents" a Catalunya, que poden minvar de manera "significativa" la confiança dels consumidors i de les empreses fent retrocedir la demanda interna més del què aventuraven les previsions. A més, l'informe també assenyala com a factors negatius l'augment del proteccionisme i un impacte del Brexit que seria superior al que s'esperava anteriorment. De moment l'organisme estima que el Producte Interior Brut de l'estat espanyol creixerà un 3,1% durant el 2017, superant la barrera del 3%per tercer any consecutiu i col·locant-se per sobre de la mitjana dels països de la Unió Europea. Tot i això, l'OCDE també preveu que aquest creixement s'anirà reduint, caient fins al 2,3% l'any 2018 i al 2,% el 2019.

Comentaris
lomik
Ja, clar, perquè els 60.000 millions de rescat als bancs no oi ?
pep - manresa
El dia que poguem desenvolupar la nostra República Catalana independent deixarà d'haver-hi "tensions", al menys a Catalunya, a Espanya no ho sé, ni m'importa.
Arnau
Doncs ells mateixos s'ho trobaran. Si la seva proposta de país es la mateixa com fins ara, amb tendència a empitjorar, no cal que n'esperin gaire cosa més de la gent que sustenta el país.
Independen
Endevan, ensorramo tot
Gebre
Sembla que comencen a ser conscients que el cas català no es un mal agut, sinó que persistirà malgrat els esforços per fer-nos tancar la boca. Dia a dia s'en van a dormir a a l'endemà el problema continua allí... Que faràn amb nosaltres? Com eliminaràn "la nosa"? em fa por pensar-ho.
Friheden
Així s’ensorri l’economia espanyola !!!!
Femcaureelconsum
Aquestes festes, consum minim, mentres tinguem presos politics, i la gestapo ocupant el nostre parlament, no regalem ni un € de IVA al bufon montoro, ho podem fer, i sobre tot amb productes espanyols, El Corte ingles, per mi ja no existeix.
coses senzilles com....
comprar en establiments de pròximitat, petits comerços, els del barri i pagar en efectiu, mireu de no fer servir les targetes...coses com aquestes ens poden beneficiar a tots nosaltres i disminuï'm els beneficis dels lobbys i la banca espanyols.

envia el comentari