L'IBEX torna a punxar i suma set dies negres

32 de les 35 empreses cotitzades tanquen en vermell, i l'indicador es queda en 10.153 punts
Una imatge de la borsa de Madrid
Una imatge de la borsa de Madrid | arxiu

L'IBEX-35 no aixeca el vol. Amb la punxada d'aquest dijous, acumula caigudes consecutives durant set dies, i s'estanca per sota dels 10.200 punts. Ha tancat en 10.153 punts, que signifiquen una pèrdua extra del 0'75% i s'allunya dels 10.430 punts que tenia abans que comencés l'onada de repressió de l'Estat a Catalunya. De fet, 32 de les 35 empreses que cotitzen a la borsa espanyola han tancat en números vermells, inomés se salven l'asseguradora Mapfre, AENA i Técnicas Reunidas. Entre els valors que més han caigut hi ha CaixaBank, amb unes pèrdues del 2,16% aquest dijous, Cellnex, filial d'Abertis, amb un 1,93% i Siemens Gamesa, amb un 4,31%, i Arcelormittal, amb un 3,31% de pèrdua de valor de les seves accions. Amb la caiguda d'avui, l'IBEX torna als nivells a la baixa del març del 2017 i confirma la seva debilitat en comparació amb la resta de parquets europeus, que tanquen en positiu i que consoliden la correció de les caigudes que han patit darrerament. 


Pel que fa a la prima de risc, ha aconseguit tancar sense créixer respecte a la jornada negra de dimecres, en què va pujar 8 punts a causa de la incertesa generada per la vaga general a Catalunya, que va tenir un especial impacte en les carreteres i al servei ferroviari. Tancava amb 116 punts, un creixement substancial respecte als darrers dies, un fet que fa créixer l'interès que un inversor cobra a Espanya per comprar el seu deute públic. Amb tot, ha viscut una jornada totalment inestable, en què entre les 8 i les 10 del matí ha pujat fins als 119,5 punts bàsics, una xifra perillosa que feia setmanes que no assolia la prima de risc, tret de quan es van produir les càrregues policials l'1 d'octubre. Després de recuperar-se i tornar a baixar als 116 punts, ha tingut un nou rebrot a migdia, que l'ha disparat fins als 119. Finalment, els mercats s'han tranquil·litzat i la prima ha tornat al punt d'inici d'ahir. Amb tot, la de dimecres va ser una jornada negra perquè la prima de risc es va disparar 8 punts, en un missatge de desconfiança per la crisi política a Catalunya. 

Comentaris
Lornz
Mentre no acceptin la república i els segrestats tornin a casa, la cosa anirà caient i aviat els espanyols no podran ni menjar. Han mort la democràcia i el preu és morir de gana.
Alex. P.T.
Aquest pot ser el camí. Debilitar l'economía espanyola mitjansat accions al carrer, o sigui, talls de carretera, de víes fèrries, fronteres, etc... La nova guerrilla del segle XXI.
CDR Global
Que las protestas populares y actividades reividincativas no decaigan. Como en un motor, dejémoslas de momento en marcha, pero al ralentí. Esperemos a los resultados del 21-D. Si nos son favorables, estupendo. Sigamos ahí, al pie del cañón, pero sin excesos. Dejemos que llegue marzo para poder encarar, con la llegada del buen tiempo, el CONTROL TOTAL DEL TERRITORIO. Como ya les quedó demostrado a los ejércitos de Napoleón y a la Whermacht, el frío es un mal aliado para luchar a la intemperie.
Sansa nusaltras res da res
Sansa la acunumía catalana, dons, aurupa no pudrá guañá ni una pela, tú. Som mol i mol supariós a tots els aurupeus, dons y sansa nusaltras, que sarem la putensia númeru uno dal mon, es arruinarán, dons.
Lisa
Hem de tocar els collons tan com puguem, aturades, apagar la llum 10 minuts cada dia, a les 10 de la nit, ja que en Zoido va dir que la vaga no s'havia notat perquè el consum elèctric va ser el mateix... doncs uns quants milers de persones tancant la corrent 10 minuts al dia, ja veurem si aquestes empreses estatals que son les portes giratòries de tots aquests mafiosos se'n ressenten! Ah! i cada vegada que aneu a comprar mireu bé a on està fabricat el que comprem, només productes de la terra!

envia el comentari