L'IBEX-35 encadena deu dies de pèrdues

L'indicador borsari cau per sota dels 10.000 punts, una línia vermella que només va passar el 4 d'octubre i el 14 de març del 2017, i la prima de risc creix un punt
Evolució de la borsa espanyola els darrers mesos
Evolució de la borsa espanyola els darrers mesos | El Món

L'indicador borsari espanyol torna a tancar, per desè dia consecutiu, en números vermells. L'IBEX-35 s'ha situat en 9.990 punts, un 0,59% menys que aquest dilluns (acumula a les pèrdues 44,2 punts). El parquet espanyol no ha aconseguit resistir per sobre dels 10.000 punts després d'un dia d'oscil·lacions, en què ha traspassat aquesta línia vermella en diverses ocasions. L'IBEX-35 només es va registrar aquests nivells tan baixos el 14 de març de 2017, en què va fer el mínim de 9.983 punts, i durant la jornada del 4 d'octubre del 2017, el dia en què el president Carles Puigdemont anunciar que el 10 d'octubre traslladaria al Parlament el mandat de construir la República. I ho va fer, però va demanar al Parlament que se suspengués la declaració d'independència per obrir un diàleg amb Madrid. Aquella jornada parlamentària arribava després que l'1 d'octubre la policies espanyola ferís més de 1.000 ciutadans que havien anat a votar al referèndum, i que va fer que la prima de risc espanyola -que mesura la confiança dels inversors en la solvència de l'ecomomia espanyola- assolís els nivells més alts dels darrers mesos.


 

De les 35 empreses cotitzades, només 13 han aconseguit tancar en verd, però amb creixements gairebé imperceptibles, i d'aquest grup en verd, només Colonial (+1,33%) i Mediaset (1,30%) han passat del 0,50%. Entre aquestes, les catalanes Grífols, Caixabank i Abertis. En canvi, el Banc Sabadell i Gas Natural tanquen en números vermells. Els valors més castigats han estat Arcelormittal (-5,27%), seguides de Hotels Meliá, Repsol, Siemens i el Banc Santander. 

En només 10 dies, l'indicador ha caigut més de 500 punts bàsics, passant dels 10.523 punts als 10.005 d'aquest dimarts, un dia que ha començat ja arrossegant la dinàmica negativa de la setmana passada i que en cap moment no ha mostrat senyals de recuperació. Els analistes consideren que l'IBEX no recuperarà els nivells d'estabilitat que tenia abans de l'inici de la repressió de l'Estat contra les institucions catalanes fins que recuperi els 10.400 punts bàsics de forma estable. Pel que fa a la prima de risc espanyola, ha començat el dia en 112,70 punts bàsics, i ha tancat en 113,8, és a dir, 1,1 punts bàsics més elevada. També ha estat un dia d'oscil·lacions importants per a aquest indicador, que entre les 10h i les 15h s'ha situat per sota dels 109 punts, però no ha aconseguit aguantar en aquests valors. 

Comentaris
independentista
APROFITEM DE MARXAR D'UNA PUTA VEGADA DEL TURKISPAIN!!!!!!!!!!!!!!!! marxem ja! independentment si ens obliguen a fer les votacions d'aqui a cent anys! "2112" o el que es el mateix 21D
Arnau
Del 5 de Maig aquí, l'Ibex 35 ha caigut més uns 1150 punts, és adir que el valor en borsa de les 35 empreses més grans cotitzades ha caigut un 11.5 %. D'altra banda, la prima de risc avui ha pujat 1.2 punts. No res comparat amb el que passarà a partir de Gener quan el BCE disposarà de 30.000 milions mensuals menys per salvar països en fallida. La consigna per nosaltres és resistir. Si resistim, el temps treballa al nostre favor.
Manuel
Me parto xD
LUIS
Es leve, pero de momento va bien. Estos malos bichos españoles tendrán en breve lo que han sembrado. Dejarán sin pagas ni pensiones a los ancianos, el paro lo volverán a multiplicar y la "izquierda" españolaza en lugar de mirarse a si misma pedirá explicaciones a su admirada derecha opusina francisco franquiana. Esta naturalmente ordenará a la policia politica pegar a los rojos, y entre españoles se destruirán. No falta mucho.
fantastic !!
El impacto económico Casi un millar de empresas sacan su domicilio fiscal de Catalunya después del 1 de octubre El peso de las ventas de las empresas catalanas en el total nacional cae tres puntos
mes clar....
Soc Independentista i com pitjor millor !!
Madriles
Oye tíos no mostréis tanto odio hacia el resto de España porque cuando vuestros hijos vengan a Madrid a ganarse el pan (Cataluña será un Quebec bis) no querrán el maltrato que vosotros nos infligís al resto de españoles. Pero tranquilos, en los madriles somos gente maja y aquí todo el mundo que se instala es madrileño ipso facto. No exigimos lenguas minoritarias ni apellidos para considerar a alguien paisano nuestro 100%.
Catalunya fot pena !!
ERC i el PDECat assumeixen que cal "més temps" per "reforçar la majoria" independentista.........
seu fiscal !!!!!
Hisenda confirma que 1.000 empreses han canviat la seu fiscal des de l'octubre El pes de les vendes de les companyies catalanes ha caigut tres punts dins el conjunt de l'Estat
aixo será....
Si resistim, el temps treballa al nostre favor....cuan siguem independents!! ostres ostres !! cuan siguem independents!! aixo ho petarem !! serem.....la Dinamarca del Sur !! la Finlandia del Nord, serem.....serem....el que serem.......europa españa ......tremoleu que nossatres marxem !!!
Eduard
Jo busco IBEX 35 a Google i veig 9.90,40 no 10.005
El Gobierno foral urge a Montoro a firmar ya el Convenio: "Navarra pierde decenas de millones"
La presidenta del Gobierno de Navarra, Uxue Barkos, ha reivindicado la firma antes del 31 de diciembre del Convenio Económico con el Estado porque la demora hace perder a la Comunidad Foral "decenas de millones", y ha asegurado que el asunto está acordado "a falta de pequeñas diferencias", pero no se ha llegado a plantear la firma.
Inadaptado
Por qué estáis tan pendientes separatistas, de la borsa? Es que sois corredores de borsa, o qué? Por qué esa absurda idea de que vais a hundir España económicamente suena a chiste, y nos reímos mucho de verdad. No tenéis fuerza ni para hacerle absolutamente nada a España. España entera nos reímos de vosotros, cretinos!
Francesc
Per els del PP a Madrid : El tret per la culata. Tanta gent faxenda i orgull Castellá portan a la miseria económica. Com es vol que els inversors internacionals donguin credit a gobiernos que escapsan ANC i Ómnium i per postres cesan al gobern legalment elegit. Gracies a la brigada Aranzadi i las llumbreras políticas SSS i Rajoy.
Norbert
Els inadaptats a Catalunya son elos vertaders cretins , per rucs i sumia truitas fora de lloc.
Manuel
El Ibex... me parto xD http://www.lavanguardia.com/economia/20171114/432885486064/cataluna-domicilio-fiscal-sede-independencia.html
Manuel
Me parto xD... Casi un millar de empresas sacan su domicilio fiscal de Catalunya tras el 1-O
Tenim el pudé acunumic
Sansa la acunumía catalana, dons, europa y el mon enté tamblará acunumicamén. Csom el millós, y sansa la nostra culaburasió cualquie acunumía mundial fracasará dons, fins i tot, dons
Llum
Quant mes caigui la economia Catalana, millor, tot son avantatges, espanya encara cau mes, i es tracte d'aixo, el MWC, de BCN, s'ha de sabotejar, vagues de transport, els CDR fen les accions que calgui, i esperar que els organitzadors s'ho pensin l'any vinent. Hem de fe caure la economia si o si.
Que els bombin! l'IBEX és especulació i poca cosa més
Ooohh nooooo!!! ... si Catalunya va malament ... espanya s'haurà de posar a treballar!!! (doncs viuen de nosaltres) i això no pot ser! no estan preparats per això, ells viuen de la migdiada, de la subvenció, del PER, de l'administració, de la comissió, del "cuentu" ...
Españistan
Espero que encara s'enfonsi més aquesta merda de país

envia el comentari