El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’expresident de CaixaBank, Jordi Gual, serà el nou president de VidaCaixa
  • CA

L’expresident de CaixaBank Jordi Gual seguirà finalment vinculat al grup financer. Segons ha avançat l’ARA i ha confirmat l’entitat a l’ACN, el directiu serà el nou president de VidaCaixa, el grup assegurador vinculat al banc. El directiu, que va ser president de CaixaBank entre 2016 i 2020 –va abandonar el càrrec després que es fes efectiva la fusió amb Bankia-, prendrà el relleu de Gonzalo Gortázar, que a partir d’ara actuarà únicament com a conseller delegat de CaixaBank. En paral·lel, Gual seguirà desenvolupant la seva tasca com a professor ordinari d’economia al centre d’estudis de l’IESE, on es va reincorporar poques setmanes després de deixar la presidència de CaixaBank.

La marxa oficial de Gual es va produir el 30 de març passat, quan el consell d’administració de CaixaBank va aprovar la composició definitiva del nou comitè de direcció. El seu càrrec va passar a ocupar-lo el que fins llavors havia estat president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri. Amb aquest nomenament, Gual passarà a fer-se càrrec d’una de les grans fonts d’ingressos del grup CaixaBank. L’any 2020, VidaCaixa –participada al 100% per CaixaBank- va obtenir un benefici de 887,9 milions d’euros, un 11,7% més respecte a l’exercici anterior. Això representa un 64% sobre el total de CaixaBank, que va tancar l’any amb un benefici net de 1.381 milions.

Abans d’assumir la presidència de CaixaBank, Gual va ser economista en cap i director executiu de planificació estratègica i estudis i, més tard, director general de planificació i desenvolupament estratègic de Criteria Caixa. A banda de la seva vinculació a l’IESE, Gual és doctor en economia per la Universitat de Califòrnia (Berkeley).

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a abril 16, 2021 | 17:37
    Ricard abril 16, 2021 | 17:37
    A mi això de la Caixa i Bankia em recorda Catalana de Gas i Gas Madrid. "Us fareu grans si desvirtueu la vostra catalanitat". Han escapçat la direcció catalana de la Caixa a canvi de augmentar volum. En tot cas s'ha de dir que la Caixa va intrigar contra el procés d'alliberament nacional, com la resta de grans bancs castellans. No em fan pena aquesta colla. Una altra gran empresa catalana perduda gràcies a Castella i els seus sequaços locals.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a abril 16, 2021 | 19:35
    ciutadà abril 16, 2021 | 19:35
    Heu sentit parlar de les Portes Giratòries?
  3. Icona del comentari de: ciutadà a abril 16, 2021 | 19:35
    ciutadà abril 16, 2021 | 19:35
    Heu sentit parlar de les Portes Giratòries?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa