El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Estat espanyol permetrà la lliure entrada de britànics a partir de dilluns
  • CA

Els turistes del Regne Unit i d’una desena de països extracomunitaris més podran viatjar a l’Estat a partir de dilluns sense cap mena de restricció ni control sanitari. Així ho ha anunciat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, des de Fitur, on també ha presentat el Certificat Digital UE Covid-19 que facilitarà els tràmits per a les visites de turistes de la Unió Europea des de l’1 de juliol. Pel que fa a la resta de països, els de la UE catalogats en taronja o més i els de tercers països amb els què no hi ha llibertat de moviments podran entrar a l’Estat a partir del 7 de juny sempre que presentin una PCR o un certificat de vacunació.

Segons Sánchez, Espanya estarà “encantada” de rebre’ls aquest estiu. “Són benvinguts al nostre país”, ha dit. Sánchez adopta la decisió respecte al Regne Unit de manera unilateral i mentre les autoritats britàniques encara mantenen l’Estat al color taronja del seu semàfor, de manera que si no hi ha canvis els viatgers hauran d’afrontar una quarantena al seu retorn.

L’anunci de Sánchez ha anat acompanyat d’una ordre ministerial publicada al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) que a més dels turistes del Regne Unit obre les portes també a partir de dilluns als viatgers d’Austràlia, Nova Zelanda, Singapur, Israel, Japó, Ruanda, Corea del Sud, Tailàndia i Xina.

Tots ells passen a estar a la llista de països segurs i per tant podran entrar al nostre país i no hauran d’afrontar controls sanitaris a la seva arribada a Espanya“, ha dit Sánchez. “És a dir que des del pròxim dilluns Espanya estarà encantada, encantadíssima, d’acollir-los, i són benvinguts sense restriccions ni requisits sanitaris”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Així els va i de rebot així ens va, és trist a maig 21, 2021 | 13:15
    Així els va i de rebot així ens va, és trist maig 21, 2021 | 13:15
    Tot pel turisme massificat de merda. Apa i a treure a "passejar" "creueristes"...
  2. Icona del comentari de: Souvenir, souvenir a maig 21, 2021 | 13:18
    Souvenir, souvenir maig 21, 2021 | 13:18
    No al monocultiu turisme de masses i de competició a veure si cada temporada augmenta, fins que el país sigui únicament un parc temàtic al servei dels especuladors. Tot pel turisme massificat de merda. Apa i a treure a "passejar" "creueristes"...
  3. Icona del comentari de: I a maig 22, 2021 | 08:20
    I maig 22, 2021 | 08:20
    Però pot passar que els turistes britànics no vulguin venir.
  4. Icona del comentari de: La mare superiora a maig 22, 2021 | 10:12
    La mare superiora maig 22, 2021 | 10:12
    A veure en que quedem? Es Estat Espanyol o Espanya? A veure si em podeu aclarir on visc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa