Les comunitats gestionaran un fons de 7.000 milions per a ajudes directes a les empreses

S'integra al paquet d'11.000 MEUR que s'aprova aquest divendres al Consell de Ministres

Les comunitats autònomes seran les encarregades de gestionar un fons de 7.000 MEUR d’ajudes directes a empreses, pimes i autònoms afectats per la crisi de la covid-19 que s’aprovarà aquest divendres al Consell de Ministres, segons avança El País i confirmen fonts del govern espanyol. Es tracta d’un dels tres fons que conformen el paquet d’11.000 MEUR. Els altres dos fons són un de 3.000 MEUR per reestructurar crèdits avalats per l’ICO, i un altre de 1.000 MEUR per recapitalitzar empreses mitjanes que es vehicularà a través de l’empresa estatal Cofides. La Moncloa ja ha apuntat que es podran destinar a reduir deutes amb proveïdors i pagar despeses fixes com lloguers i subministrament segons la caiguda dels ingressos. Els criteris passen per demostrar una caiguda del 30% de la facturació durant la pandèmia i els diners s’han de destinar a despeses fixes o a reduir deute.

En les últimes setmanes l’executiu ha treballat en com fer efectiu un sistema de control i previsiblement deixarà la qüestió en mans del Ministeri d’Hisenda. L’Agència Tributària vigilarà que s’apliquin els requisits per evitar frau. L’executiu espanyol, a més, vol evitar que els diners vagin a parar a empreses que independentment del fet que rebin les ajudes ja no podran reobrir portes després de la crisi. Tot plegat coincidint amb la finalització del termini de moratòria concursal -que expira el 14 de març- per evitar que les empreses insolvents hagin d’anar forçosament a concurs de creditors.

El fons de 7.000 MEUR tindrà partides específiques per a Balears i Canàries per la pèrdua d’ingressos derivada de la caiguda del turisme.

Nou comentari