Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les botigues dels carrers pacificats facturen un 30% més
  • CA

Les botigues ubicades en carrers pacificats facturen un 30% més que els comerços dels carrers adjacents, amb voreres més estretes i més protagonisme pel cotxe, segons explica la consultora immobiliària Laborde Marcet. Barcelona, considerada una “ciutat avantguardista” en la pacificació de carrers, té en marxa actuacions a la ronda Universitat i la Diagonal, a més de projectes per reduir el trànsit a Pelai, Consell de Cent, Rocafort, Girona i Comte Borrell.

Aquesta mena de reformes urbanístiques, a més d’afavorir el consum, també revaloritzen el preu dels locals comercials fins a un 20%, el que podria suposar un increment del preu del lloguer quan arribi el moment de renegociar el contracte. “És evident que fer els carrers més atractius per al vianant fomenta el consum als comerços a peu de carrer i de retruc repercuteix de manera positiva en la facturació”, explica la directora de Retail de la consultora, Ángela Sánchez.

L’exemple de Pelai

“El model urbanístic de les ciutats de futur enfortirà de manera indirecta el mercat del retail”, assegura, “perquè la compra en botiga física conviurà de manera sinèrgica amb l’ús cada vegada més consolidat del comerç electrònic”. Les principals vies comercials de Barcelona, com el passeig de Gràcia, la rambla Catalunya o el Portal de l’Àngel són un bon exemple de com la pacificació dels carrers els fa més amables tant per comprar com per passejar.

Un exemple més recent d’aquesta relació és el carrer Pelai, que amb una intervenció d’urbanisme tàctic ha guanyat més espai per als vianants. La reforma, que és provisional a l’espera que més endavant es pugui ampliar la vorera amb obre, té el vist-i-plau dels comerciants del carrer, que fins i tot demanen a l’Ajuntament que acceleri la seva pacificació per atreure més visitants i potencials clients.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa