L'assemblea de treballadors de Le Porc Gourmet descarta anar la vaga indefinida

Càrnies en Lluita denuncia que es tracta d'una "vaga falsa" organitzada per uns sindicats que "no els interessa per res l'opinió dels treballadors"
Una imatge de l'escorxador Le Porc Gorumet a Santa Eugènia de Berga
Una imatge de l'escorxador Le Porc Gorumet a Santa Eugènia de Berga | Quico Sallés

Una representació de l'assemblea de treballadors de l'escorxador osonenc Le Porc Gourmet –propietat del Grupo Jorge– ha decidit no sumar-se a la vaga indefinida convocada per CCOO i UGT. Els dos sindicats han convocat una vaga general després que el Grupo Jorge hagi anunciat la seva intenció de marxar de Catalunya, una decisió que podria afectar uns 1.600 treballadors de les plantes de Santa Eugènia de Berga i Mollerussa. L'advocat de Càrnies en Lluita, Antoni Iborra, ha explicat en declaracions a l'ACN que els treballadors han decidit no sumar-se a l'aturada perquè consideren que és una "vaga falsa" convocada per uns sindicats "que no han parlat amb ells i que no els interessa per res la seva opinió". De fet, Iborra ha dit que ni UGT ni CCOO tenen cap mena de representació a l'escorxador de Le Porc Gourmet i creu que la convocatòria que han fet només s'explica per un "afany de protagonisme".


 

L'assemblea de treballadors de Le Porc Gourmet s'ha reunit aquest dissabte a la tarda a Vic per decidir si s'apuntava a la vaga general anunciada pels sindicats CCOO i UGT. Durant una hora i mitja una quarantena de treballadors han debatut els beneficis i inconvenients de sumar-se a l'aturada general, però finalment han decidit no anar a la vaga. Segons l'advocat de Càrnies en Lluita, Antoni Iborra, els treballadors "consideren que es tracta d'una vaga convocada des de fora de l'empresa sense comptar amb l'opinió dels treballadors".

  

  

"només és una excusa per negociar en nom dels treballadors gent que ni ha parlat amb ells ni els interessa per res la seva opinió"

L'advocat de Càrnies en Lluita ha denunciat les condicions en què es troben els treballadors de l'escorxador osonenc i ha assegurat que la majoria d'ells tenen "por". A més, Iborra ha afirmat que les inspeccions que s'han fet darrerament a Le Porc Gourmet han posat de manifest que el Grupo Jorge està cometent un "frau a la seguretat social". Segons ell, si es dona com a bona la xifra de 1.400 treballadors afectats, "això pot representar un frau a la seguretat social de 70 MEUR l'any, però si es té en compte els quatre últims anys parlaríem de 280 MEUR". Després de l'assemblea de treballadors que s'ha celebrat al Casal Claret de Vic, un grup de persones encapçalades per l'advocat Antoni Iborra s'han desplaçat fins a la Plaça de l'Estació de la capital d'Osona per explicar públicament la decisió a la qual han arribat. 
Precisament, el divendres passat, 8 de juny, el Departament de Treball va convocar algunes de les parts afectades en el conflicte, els sindicats CCOO i UGT i la direcció de l'empresa, en una sessió de mediació que va acabar sense acord. Tot i això, el secretari de Treball, Jordi Ginesta, es va mostrar optimista en la resolució del conflicte laboral i va assegurar que el resultat de les negociacions pot desencallar no només el conflicte al Grupo Jorge sinó a tot Catalunya. La reivindicació de CCOO i UGT és que tots els treballadors passin al règim general i deixin de ser "falsos autònoms".
Comentaris
Els porcs.
Els porcs gurmets són això: l'elit de l'explotació humana i del menyspreu dels drets fonamentals.

envia el comentari