El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC demana a Giró que “deixi enrere” la “dependència” del Govern d’empreses de l’Ibex
  • CA

L’ANC s’ha reunit amb el conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, i li ha traslladat propostes com aprovar una llei que “permeti afavorir aquelles empreses més ben connectades amb el territori” i “deixar enrere la dependència general de les grans adjudicatàries de l’Ibex-35”. Així ho ha expressat el secretari de comunicació de l’entitat, Adrià Alsina, després de la trobada. L’Assemblea també li ha demanat a Giró que posi en marxa un pla per “facilitar” que l’Administració, les empreses públiques i els ens locals “paguin els impostos a través de l’Agència Tributària de Catalunya”, així com una estratègia de “sobirania energètica”.

No hi ha hagut declaracions posteriors a la trobada per part del departament d’Economia i Hisenda.Pel que fa al sector energètic, Alsina ha indicat que per aconseguir-ne la sobirania fa falta una “política clara” per desplegar “energies renovables controlades des del territori”. “Que no ens puguin apagar la llum des de Madrid la propera vegada que vulguem declarar la independència”, ha afegit.

D’altra banda, l’ANC també ha exigit que el Govern prioritzi aquelles entitats “que en el seu moment no van canviar la seva seu”, en referència a la tardor del 2017, i les estrangeres que “no estan lligades al Fons de Garantia ni al Banc Central espanyol”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pep a juliol 15, 2021 | 19:26
    Pep juliol 15, 2021 | 19:26
    Això no s´hauria de demanar, ja els hi pot sortir a ells del cap.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa