El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Moncloa no veu solució immediata al preu de la llum “perquè no depèn” del govern espanyol
  • CA

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, no ha ofert cap solució immediata a l’escalada del preu de la llum i ha esgrimit que l’evolució es deu a factors exteriors “que no depenen” del govern espanyol. “Podem intentar convèncer a Putin de què bombegi més gas en el mercat europeu o intentar convèncer a la Unió Europea de què introdueixi alguna mesura intervencionista en els mercats de CO2, però això no és realista, és complicat”, ha argumentat aquest dijous al matí en una entrevista a la Cadena SER.

Ribera ha afirmat que l’executiu segueix buscant solucions per “anar pal·liant” l’impacte que té la volatilitat del mercat majorista en els consumidors amb tarifa regulada. La ministra ha admès que l’evolució del preu del mercat majorista és “preocupant” i fa que el govern espanyol estigui “alerta” perquè la previsió en el curt termini és que continuï “encara alt”. Tanmateix, la vicepresidenta ha dit que per molt que l’escalada dels preus majoristes és “enormement aparatosa i tremenda, no té una traducció ni tan aparatosa ni tan tremenda en la factura dels consumidors domèstics“.

“En alguns sí que té un impacte”, ha admès, i, per això s’està treballant per reduir la part del preu que depèn del transport d’electricitat o reforçant les energies renovables, que són més barates, així com amb la reducció fiscal que s’ha aplicat en el curt termini.

La CE no pretén reformar

La titular de Transició Ecològica ha explicat que la Comissió Europea ha respost la seva petició de reformar el sistema del mercat elèctric i ha rebutjat canviar-lo. Les institucions europees el consideren “eficient i simple”. En canvi, Ribera ha insistit que “no és raonable”.

Preguntada per l’avís del portaveu d’Unides Podem al Congrés, Pablo Echenique, que va dir que la formació lila donaria “batalla” fins i tot al carrer, Ribera ha respost que la qüestió “no té una solució única ni es resol amb mobilitzacions al carrer”.

Ampliació del Prat

Sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat, Ribera ha defensat que tots els actors implicats han reconegut que si el projecte no compleix amb totes les garanties ambientals, no podrà tirar endavant. La vicepresidenta ha dit que l’opinió de Transició Ecològica arribarà quan es desplegui el projecte.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Anònim a agost 12, 2021 | 10:37
    Anònim agost 12, 2021 | 10:37
    Golfos i lladres, però no depen d'ells no.
  2. Icona del comentari de: kim a agost 12, 2021 | 11:14
    kim agost 12, 2021 | 11:14
    Nacionalitzar les electriques esta a la seva mà.
  3. Icona del comentari de: Monclovita Go Home a agost 12, 2021 | 11:41
    Monclovita Go Home agost 12, 2021 | 11:41
    Perquè tots els Monclovites són una colla d'inútils i estúpids, i no serveix per a res pagar a aquest vil palau d'esnobs, traïdors i ricaners.
  4. Icona del comentari de: Tano a agost 12, 2021 | 12:10
    Tano agost 12, 2021 | 12:10
    La Moncloa ve menos que un gato de yeso. Molt de cuento tenen.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa