La ministra de Treball diu que les empreses poden suportar un augment del salari mínim

Yolanda Díaz rebutja augmentar de 25 a 35 els anys per calcular la pensió: "És una retallada"

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat apujar el salari mínim interprofessional (SMI) el 2021 i ha remarcat que l’augment seria de només 30 cèntims al dia. “Estem discutint per 30 cèntims al dia. Em genera una mica de tristesa. Crec que les empreses espanyoles poden suportar una revalorització de 30 cèntims al dia” , ha afirmat Díaz en una entrevista aquest dimecres al matí a la ‘Cadena SER’. La ministra ha subratllat que l’augment només afectaria un milió i mig de treballadors, “molt petita cosa” per a les empreses, i ha recordat que “hi ha diners públics que estan mantenint” el teixit empresarial i hi ha companyies “que van molt bé”. En canvi, ha insistit que els treballadors que cobren l’SMI són “els que més ho necessiten“.

Sempre estaré al costat dels més dèbils” que “necessiten l’SMI“, ha dit Díaz, que ha reclamat no deixar ningú enrere “per 30 cèntims al dia”. El govern espanyol ha prorrogat temporalment l’SMI de 950 euros al mes en 14 pagues per al 2021. El president, Pedro Sánchez, i altres ministres socialistes s’oposen a augmentar-lo ara per la crisi econòmica, en línia amb la patronal.

D’altra banda, Díaz ha rebutjat la proposta del ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, d’ampliar de 25 a 35 els anys de cotització per calcular les pensions. “Això és una retallada en les pensions públiques”, ha criticat la ministra de Treball, que ha dit que Unides Podem “no donarà suport a cap retallada en matèria de protecció social“.

Legítimament defensarem la nostra posició“, ha afirmat, i ha remarcat que la qüestió no està ni en l’acord de coalició, ni en el Pacte de Toledo ni en el diàleg social.

Nou comentari