La Intersindical rebutja la reforma de les pensions perquè suposa “l’abolició pràctica” de la jubilació anticipada

El sindicat considera que l'acord condueix la generació del 'baby boom' a una "reducció de les pensions"

La Intersindical ha rebutjat el nou acord en matèria de pensions entre CCOO, UGT, CEOE, CEPYME i el govern espanyol perquè considera que suposa “l’abolició pràctica” de la jubilació anticipada. El sindicat creu que aquest pacte “consolida” les retallades de la darrera crisi, “no reforça” el sistema públic i “allarga” l’edat de jubilació. La Intersindical ha assegurat que aquesta és la “primera part” d’un acord sobre les pensions que ha exigit la Unió Europea “a canvi” dels fons europeus. Així mateix, considera que l’eliminació de l’anomenat factor de sostenibilitat no és una bona notícia, ja que hi haurà una nova fórmula “que busca els mateixos efectes” i condueix la generació del ‘baby boom’ a una “reducció de les pensions”.

Segons el sindicat, aquesta reforma també anticipa diverses retallades per a les noves pensions, amb un augment a 35 anys del període de cotització que serveix per calcular les pensions i l’aprovació d’un nou factor de sostenibilitat.

La Intersindical considera especialment greu que les pensions mínimes continuïn sense equiparar-se al Salari Mínim Interprofessional (SMI) català de referència. El sindicat creu que aquest s’hauria de situar en 1.350 euros bruts al mes, equiparable a la pensió mínima.

“La millor manera de garantir el futur de les pensions és creant llocs de feina estables, amb bones condicions i salaris justos”, ha assegurat el secretari general de la Intersindical, Sergi Perelló.

Nou comentari