El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Generalitat intervindrà en el sector de l’habitatge
  • CA

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha anunciat avui que es podrien aplicar els mecanismes intervencionistes del Pacte per l’habitatge abans que no comptava a causa de la situació d’estancament del mercat de l’habitatge. Baltasar s’ha referit al decret d’habitatge de preu concertat, que possibilita que els habitatges que estan a preu lliure puguin passar a preu concertat, que serà un preu menor però que els pot donar una sortida. També ha afegit que les entitats financeres que el van subscriure hauran d’honorar el pacte i hauran de facilitar també l’accés a préstecs amb bones condicions a un tipus fix i un termini de 40 anys, que preveu.

Baltasar ha assegurat que la crisi posa en un altre ordre els objectius del pla. ‘Ara la demanda és superior, tenim una caiguda de producció d’habitatges molt gran i l’eix central de la situació és la incertesa a la banca, que es tradueix en què no dóna préstecs als demandants ni als promotors’, ha explicat. Baltasar ha dit que un dels objectius és posar habitatges protegits a disposició dels ciutadans. El conseller no ha negat la possibilitat que es pugi revisar el pacte i ha considerat que seria lògic que CiU i PP s’hi adherissin, donada la situació actual.
Respecte de la sequera, Baltasar ha assegurat que podem suportar un hivern sec com el de l’any passat gràcies al fet que hi ha hagut un suport cívic enorme que ha produït un estalvi d’aigua molt important durant la sequera. El conseller també considera que amb la posada en marxa de 190 pous i la propera disponibilitat de l’aigua regenerada del Llobregat, en un futur la del Besòs, i les futures instal•lacions noves o ampliades del Llobregat, la Tordera o Cunit hi haurà l’aigua que es necessita. ‘Crec que hem assentat les bases perquè a Catalunya no hi torni a haver cap situació de sequera’ ha dit Baltasar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa