La CGT convoca vaga parcial a Renfe i Adif per aquest divendres

Els serveis mínims seran del 66% entre 7h i 9h i del 33% de 0h a 2h i de 16h a 18h

 

El sindicat CGT ha convocat al conjunt de l’estat espanyol un pla d’aturades parcials a partir d’aquest divendres a les empreses Renfe i Adif amb l’objectiu de recuperar els drets perduts aquests últims anys. Les aturades, que s’iniciaran aquest divendres, es volen allargar durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre, segons ha anunciat el sindicat. El sindicat justifica la mobilització per recuperar el poder adquisitiu perdut, contra l’externalització de serveis, per la contractació de nou personal i contra la negativa de l’empresa de crear un holding entre les companyies Adif i Renfe per fer front al repte de la liberalització del sector ferroviari. El ministeri de Foment ha aprovat un pla de serveis mínims amb l’objectiu de garantir l 66% del servei en les hores punta i del 33% en les hores vall. En la resta del dia el servei serà l’habitual.

 

Rodalies de Catalunya, tant els trens regionals o de Rodalies, prestaran un 66% de la capacitat de servi i un 33% en les hores de menys circulació. La mobilitat dels viatgers dels trens de llarga distància convencional i alta velocitat serà d’un 78%. 

 

El ministeri de Foment ha establert que els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació de la convocatòria de la vaga podran demanar el bescanvi de bitllet o el reemborsament del bitllet sense cap cost addicional a les diferents estacions i agències de viatges. 

 

Renfe ha posat un telèfon d’atenció per als usuaris el 912320320, al portal de ‘renfe.com’ i ‘rodaliesdecatalunya.com’ i un telèfon d’informació pel servei de rodalies 900410041.

Nou comentari