El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’atur es dispara un 6,57% el novembre i marca un rècord històric
  • CA

Aquest dilluns el ministre de Treball, Celestino Corbacho, augurava des de Barcelona que les dades de l’atur no serien tant negatives com les del mes d’octubre passat. Res més lluny de la realitat. Catalunya és la comunitat amb més desocupats de l’Estat i ha registrat les xifres més altes des que es coneixen les dades estadístiques del nou sistema de càlcul. I és que l’atur registrat aquest novembre ha augmentat de 24.837 persones, el 6,57% més que el mes anterior, arribant així fins les 402.836 persones, segons dades fetes públiques per l’Institut Nacional d’Estadística.

Actualment, doncs, hi ha 143.666 persones més aturades a Catalunya que el mateix mes de l’any anterior, concretament un 55,43% més. El sector servei ha estat el que ha generat més desocupació durant.

Les xifres al conjunt de l’Estat tampoc són positives. L’atur s’ha incrementat en 171.243 persones respecte de l’octubre, cosa que situa el nombre total de desocupats en 2.989.269. En termes percentuals, les dades suposen una pujada del 6,08% respecte del mes anterior i del 42,72% des del novembre de l’any passat. És la xifra d’aturats més alta des del febrer de l’any 1996.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa