El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’atur a Catalunya creix un 34% en només un any
  • CA

No s’atura la pujada de l’atur. Així ho certifica l’Enquesta de Població Activa (EPA) del tercer trimestre de l’any que confirma els temors de l’administració i fixa la taxa d’atur en la més alta des del 2004. Fins a 54.400 llocs de treball s’han perdut a Catalunya en aquests tres mesos. La desocupació ha crescut, doncs, un 34% en només un any. I una dada força representativa: dels 79.000 llocs de treball destruïts al conjunt de l’estat espanyol, dues terceres parts corresponen a Catalunya.

A l’Estat, l’atur ha augmentat en 217.200 persones en el tercer trimestre de l’any. El nombre total d’aturats se situa ja en 2.598.800 i la taxa d’atur en el 11,33%, pràcticament un punt per sobre que al juny. Les dades de l’Enquesta de Població Activa, difosa avui per l’INE, registren la taxa d’atur més alta des del 2004 i el nombre absolut de desocupats més elevat des de fa set anys.

El sector de la construcció continua liderant la destrucció de llocs de treball amb 57.600 aturats més a l’Estat. Aquestes dades, a més, coincideixen amb la publicació de diversos estudis que aseguren que l’any vinent Espanya serà el país amb més atur de la Unió Europea.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa