L’IPC al conjunt de l’Estat cau tres dècimes al juliol i se situa en el -0,6%

El descens ve marcat per la caiguda en els preus del turisme, l'hostaleria i l'alimentació, segons l'INE

L’Índex de Preus al Consum (IPC) a l’Estat ha caigut tres dècimes durant el mes de juliol, situant-se en el -0,6%, segons les dades avançades aquest dijous per l’Institut Nacional d’Estadística (INE). El descens d’aquest juliol va marcat per la caiguda en els preus del turisme i l’hostaleria i, en menor mesura, per l’alimentació, on l’IPC ha registrat aquest mes un retrocés més accentuat respecte al mes anterior. Per altra banda, els lubricants i els carburants han registrat una pujada de preus superior a la del mateix període de l’any anterior. Segons destaca l’INE, el mes de juliol és el primer en què la recollida de les dades s’ha tornat a realitzar de forma presencial, ja que el passat 22 de juny es va aixecar l’estat d’alarma.

En el comunicat d’aquest dijous, l’INE segueix dedicant un apartat específic al grup especial de béns covid-19, que inclou productes d’alimentació, begudes, tabac, neteja, productes farmacèutics, menjar per animals i articles d’higiene personal. Durant el juliol, l’IPC corresponent a aquest grup de productes va créixer un 1,8%, cinc dècimes menys respecte a juny.

Per altra banda, el grup especial de serveis covid-19 –inclou serveis de lloguer d’habitatge i garatge, distribució d’aigua, clavegueram, recollida de la brossa, despeses comunitàries, subministraments, serveis de telefonia, música i televisió en ‘streaming’, assegurances, comissions bancàries i serveis funeraris- va registrar un descens en els preus del 3%, sis dècimes per sota l’IPC registrat el mes passat.

Nou comentari