El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Caprabo invertirà 100 milions d’euros en els propers 5 anys a Catalunya
  • CA

La companyia Caprabo invertirà com a mínim 100 milions d’euros en cincs anys a Catalunya, un augment del 70%, ha dit el president del seu consell d’administració, Javier Amezaga. La cadena de supermercats comença la nova etapa amb l’entrada del nou soci txec EP BidCo, que va fer-se amb la meitat de la matriu de Caprabo amb un nou pla estratègic que inclou l’obertura de 80 nous supermercats i la “transformació” a finals del 2023 del 100% de la xarxa en “botigues de nova generació”, segons ha dit l’empresa durant una visita del president del Govern, Pere Aragonès a la plataforma logística del ZAL de Caprabo.

Per la seva banda, Aragonès s’ha fixat com a objectiu que el país sigui “una de les potències alimentàries d’Europa”, ha informat l’agència ACN. L’esforç de la cadena de supermercats se sumarà a la inversió de 26 milions d’euros que han fet per posar en marxa la plataforma de distribució de productes frescos de 24.600 metres quadrats del ZAL, que va començar a operar el juliol del 2020.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat en valor “l’aposta” de Caprabo per Catalunya, i ha subratllat que el mercat català és “viu, dinàmic i de futur”, que aposta pel “producte de proximitat” i que disposa d’una producció alimentària “d’altíssim nivell”. “Ens hem de marcar com a objectiu ser una de les potències alimentàries d’Europa”, s’ha proposat. El president també ha destacat el compromís del Govern amb la digitalització i l’economia circular i ha advertit que si es vol mantenir el nivell de consum i qualitat de vida, s’ha “d’anar cap a una reducció dràstica dels residus”.

La societat EP Bidco, participada pel grup txec EP Corporate Group i l’inversor eslovac Patrick Tkác, va formalitzar dimarts la compra del 50% de Caprabo, que fins ara controlava únicament el grup Eroski. EP Bidco s’ha incorporat com a soci a Supratuc2020 societat, que engloba els negocis del grup Eroski a Catalunya i les Balears, un cop superades les autoritzacions reguladores i contractuals a les quals estava subjecte l’acord assolit el març passat. El director corporatiu d’Eroski, Javier Amezaga, presideix el nou consell d’administració, format també per la director general d’Eroski, Rosa Carabel, el CEO d’EP Global Commerce, Marco Arcelli; i el director d’operacions d’EP Global Commerce, Roman Silha.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Cristóbal Cadenas a juliol 11, 2022 | 07:59
    Cristóbal Cadenas juliol 11, 2022 | 07:59
    Suposo que ningú es vol fer ressò del que està fent Caprabo-Eroski amb els seus treballadors, sospitós la reunió amb el senyor Aragonés abans de la inhumanitat per la qual ens estan fent passar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa