El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’INE rebaixa en un 1,7 punts el creixement del PIB
  • CA

El Producte Interior Brut (PIB) de l’Estat espanyol ca acabar creixent en el segon trimestre del 2021 en un 1,1%, segons ha confirmat l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Segons ha informat aquest dijous l’organisme, la taxa és 1,7 punts inferiors respecte a les dades que es van avançar el passat mes de juliol. En aquell moment l’Institut Nacional d’Estadística va situar en un 2,8% el creixement de l’economia de l’Estat espanyol. No obstant, l’economia espanyola ha tornat als valors positius després d’haver registrat en el primer trimestre un retrocés del 0,6% degut a l’impacte de la tercera onada de la pandèmia del coronavirus.

Pel que fa a la taxa interanual, el PIB s’ha disparat un 17,5% després de la parada del 2020 i el primer trimestre d’aquest any. Aquesta taxa és 21,7 punts superior a la del primer trimestre, i és la més elevada de la sèrie històrica, encara que es troba 2,3 punts per sota de l’estimada inicialment per l’Institut Nacional d’Estadística (19,8%).

L’Institut Nacional d’Estadística assegura que a l’avançament de dades del segon trimestre publicat a finals del mes de juliol, la majoria dels indicadors que oferien dades sobre l’evolució econòmica del trimestre oferien resultats fins el mes de maig. Els d’aquest dijous ja incorporen tots els indicadors estadístics que marquen l’evolució econòmica del segon trimestre. A més, hi apareixen les sèries revisades del primer trimestre del 2018.

L’Institut Nacional d’Estadística assenyala que “a l’anàlisi de les revisions dels agregats macroeconòmics sobre els resultats avançats s’ha de tenir present la dificultat inherent a la mediació de la conjuntura a la quan ens hem estat enfrontant des del primer trimestre del 2020; és un període de grans i ràpids canvis en l’evolució a curt termini de l’activitat econòmica que, tant pel seu origen com per la seva magnitud, suposen un desafiament estadístic sense precedents”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa