El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Indra rep el Premi Nacional d’Innovació en la categoria de gran empresa
  • CA

El nou president d’Indra, Marc Murtra, ha recollit aquest dijous a Granada de les mans dels reis espanyols el Premi Nacional d’Innovació en la categoria de gran empresa, un guardó lliurat pel Ministeri de Ciència i Innovació. Entre els mèrits d’Indra es troba “el representar de manera genuïna dels millors valors i principis de la innovació a Espanya, per la seva importància en diversos sectors des de la perspectiva de la digitalització i la seva posició a l’avantguarda de la R+D+I” .

Així mateix, el jurat també li ha reconegut “exercir l’imprescindible paper de tracció i foment de la innovació en altres empreses, amb especial incidència en les pimes dels sectors en què és líder”. Des dels seus orígens, Indra ha apostat per la innovació, que ha estat al centre de la seva estratègia com a soci tecnològic de diversos sectors amb la perspectiva de crear valor a Espanya i a nivell global, assenyala l’empresa en un comunicat.

Entre les àrees econòmiques on la companyia ha generat un notori impacte es troba el sector del transport, les infraestructures, les tecnologies de gestió del trànsit aeri, àrea en la qual gaudeix d’una posició de lideratge mundial, en els grans programes de defensa o espacials europeus i en la modernització i digitalització de les empreses i de l’administració, a través de la seva companyia Minsait.

En els últims anys, l’empresa ha buscat desenvolupar un model d’innovació obert, àgil i flexible per reforçar i ampliar la seva connexió amb els ecosistemes tecnològics d’innovació a nivell global. Per a això, la companyia ha buscat diferents focus: startups o emprenedors amb idees a través del seu fons Indraventures, grups de recerca universitaris o els mateixos professionals d’Indra, un col·lectiu de 48.000 persones de les que 3.000 es dediquen a la R+D+I. De fet, recentment, Indra ha convocat el seu cinquè concurs Intraemprendimiento perquè els treballadors llancin noves idees de valor dins de l’empresa.

Major esforç inversor de la dècada

Segons l’índex EU Industrial R & D Investment Scoreboard, Indra se situa entre les líders del seu sector en inversió en innovació amb 265 milions d’euros –el 7% de les seves vendes– dedicats a aquest concepte el 2020, el que va suposar la major despesa de la seva història en aquest apartat, tot i la pandèmia. Si tenim en compte els últims 6 anys, la xifra d’inversió en R+D+I supera els 1.200 milions d’euros i des de l’any 2000 arriba a una inversió acumulada de 3.157 milions d’euros.

Indra està completament orientada a la creació, disseny i desenvolupament de solucions pròpies i models de negoci amb fort component innovador, que generen un elevat impacte i beneficis tant en l’organització com en els diferents mercats en què opera.

Aquest compromís amb la innovació permet oferir solucions d’avantguarda al servei de la sostenibilitat, alhora que l’empresa gaudeix d’un paper de lideratge en algunes de les principals iniciatives nacionals i europees de R+D+I que dissenyen la nova generació de tecnologies per als diferents sectors, com el FCAS (Future Combat Air System). Indra és el coordinador industrial espanyol d’aquest, el major programa conjunt europeu de Defensa fins al moment i el més ambiciós en termes de desenvolupament tecnològic, que suposarà una enorme oportunitat per a la indústria espanyola.

Així mateix, Minsait, la filial de Tecnologies de la Informació, se situa al capdavant de la innovació en tecnologies com big data, analytics o IOT i desenvolupa avançades solucions digitals per a àmbits com les smart cities, energia i smart grids, e-Health, serveis financers, indústria o turisme, entre d’altres. En aquest camp, la tecnològica espanyola participa en programes com el de creació de l’anomenat Cel Únic Europeu o d’altres que avancen cap a la digitalització del transport com Shift2Rail.

Recentment, la companyia ha anunciat recentment la creació amb Aeroports Espanyols i Navegació Aèria d’un projecte pioner d’iniciativa públic-privada per a la innovació tecnològica satel·litària, que té com a objectiu posar en òrbita una xarxa de més de 200 satèl·lits de mida petita a baixa altura per millorar la gestió del trànsit aeri amb visió de servei global a tot el planeta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa