Prorrogaran la rebaixa d’impostos de la factura de la llum

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha assegurat que l’executiu espanyol prorrogarà la rebaixa d’impostos de la factura de la llum el primer trimestre de 2022. L’executiu espanyol ha aplicat en la part final d’aquest 2021 una rebaixa de l’IVA de la llum del 21 al 10% així com una reducció del 5,1 al 0,5% de l’impost especial de l’electricitat i una suspensió del tribut sobre el valor de producció d’energia elèctrica (7%). En la sessió de control d’aquest dimecres a la cambra baixa, Montero ha afirmat que la baixada d’impostos vigent seguirà els primers mesos de l’any vinent i ha defensat que per al govern espanyol “la fiscalitat és un instrument per permetre preservar l’estat del benestar”, ha informa l’agència ACN.

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja va apuntar ahir dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l’executiu espanyol estudiava seguir aplicant mesures fiscals el 2022 per pal·liar l’augment del preu de la llum. Tanmateix, Ribera va dir que no necessàriament seria una pròrroga de les que s’estan aplicant actualment. Finalment, Montero ha anunciat que les mesures actuals sobre fiscalitat es mantindran a principis de 2022.

D’altra banda, Ribera ha reiterat avui al Ple del Congrés que, de mitjana, les llars espanyoles pagaran per la llum el mateix que el 2018, malgrat que aquest dimecres el seu preu al mercat majorista registri un nou màxim històric amb 291,73 euros per megawatt hora (MWh), informa Europa Press. En contestació a la pregunta del diputat del PP Juan Diego Requena, Ribera ha reiterat que el “Govern complirà amb la seva paraula”, per a la qual cosa inclourà de mitjana les llars acollides a la tarifa regulada i les que tenen contractada una tarifa al mercat lliure, i ha destacat que l’Executiu ha realitzat una “rebaixa fiscal mai vista, de més del 60% de la fiscalitat, sobre l’electricitat domèstica i del 96% dels costos fixos”.

En el torn de rèplica, Requena ha opinat que la promesa del Govern d’homologar els preus als del 2018 no és més que una “mentida” i ha titllat la gestió de Ribera d'”incompetent, irresponsable i sectària” després de retreure-li l’alt preu del butà i dels carburants.

Nou comentari