IKEA obre a Catalunya la primera botiga a l’Estat dedicada a assessorar en disseny

L'alcaldessa de Sant Pere de Ribes, municipi on s'instal·larà l'establiment, celebra la notícia per les oportunitats laborals que generarà

IKEA obrirà a Sant Pere de Ribes (Garraf) el primer Planning Studio de la firma a l’estat espanyol. Es tracta d’un nou concepte d’establiment basat en l’assessorament en disseny de cuines i armaris amb cita prèvia, amb un model que la multinacional sueca ja ha desplegat a ciutats com Londres, Estocolm o Copenhaguen. La botiga de Sant Pere de Ribes s’ubicarà al Parc d’Oci Rambla del Garraf, tindrà 750 metres quadrats i obrirà portes al setembre. A banda d’aquesta botiga, IKEA preveu obrir un segon Planning Studio a Barcelona i posteriorment en posarà en marxa entre quatre i vuit més a diferents punts de Catalunya. Els centres formen part d’un pla d’expansió a l’estat espanyol al qual la companyia destinarà 150 MEUR en tres anys.

Segons detalla la companyia, el nou IKEA Planning Studio de Sant Pere de Ribes tindrà espais dedicats a exposició i venda assistida, però no hi haurà articles a la venda en format tradicional. Les compres es faran preferiblement amb cita prèvia.

IKEA destaca que la implantació d’aquest model d’establiments és un exemple de la “important aposta” de la companyia per l’estat espanyol. Recentment, la multinacional sueca ha anunciat la inversió de 150 MEUR i la creació de 750 llocs de treball en un període de tres anys.

Un estudi publicat per KPMG l’any passat va concloure que les vendes d’IKEA a Catalunya representen el 23% del total a Espanya. Les tres botigues que la companyia té a Sabadell, Badalona i l’Hospitalet de Llobregat sumen 3,7 milions de clients i una facturació anual de 331 MEUR.

L’alcaldessa de Sant Pere de Ribes, Abigail Garrido, ha destacat “la importància que una companyia com IKEA hagi escollit el nostre municipi per obrir el quart centre a Catalunya en un moment com l’actual, que sense cap mena de dubte contribuirà a dinamiztar el territori i crear llocs de feina a nivell local i comarcal”.

Nou comentari