L’Íbex 35 rebota amb increments propers al 7% després de la caiguda històrica

L’Íbex 35 ha obert la sessió d’aquest divendres amb increments propers al 7% després que ahir tanqués la sessió amb una davallada històrica del 14% per la crisi del coronavirus. D’aquesta manera, passades les nou del matí, el selectiu espanyol anava camí de recuperar els 7.000 punts. Entre els valors que han encapçalat els augments hi ha ACS (+18,7%), seguit d’Inditex (+17,9%), Colonial (+16,6%) i Ence (+14,21%). Minuts després però, les pujades s’han moderat i s’han situat en el 4,3% i els 6.668 punts, i entre les accions que lideraven el verd hi ha Caixabank (9,9%), Repsol (7,6%) i Arcelormittal (+7,2%). Només Mapfre i Mediaset es troben en vermell, al voltant de dos quarts de deu del matí, amb caigudes del 0,6% en els dos casos.

Després de la patacada d’aquest dijous, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha prohibit per a la sessió d’aquest divendres la venda a curt dels valors de societats cotitzades que ahir van caure per sobre un 10%. La borsa espanyola va patir la pitjor patacada de la seva història (-14%) com a conseqüència del coronavirus i més acusada que la de l’endemà del Brexit, quan aleshores va ser del 12,3%.

Pel que fa les borses europees, les principals també han obert en verd i registren augments més moderats , com és el cas d’Eurostoxx de Londres (+2,4%), el DAX 30 alemany (+3,5%), el CAC de Paris (2,1%) i la de Milà (+3,5%).

Nou comentari