Els hotelers preveuen una ocupació del 90% la propera setmana

Els hotels més propers al recinte de Gran Via pengen el cartell de complet: "Es preveu més volum de delegats" perquè s'han ajuntat els dos congressos
El recinte Fira de Barcelona on se celebra la fira Alimentaria i Hostelco
El recinte Fira de Barcelona on se celebra la fira Alimentaria i Hostelco | ACN

El Gremi d'Hotels de Barcelona ha previst que l'ocupació hotelera amb motiu de les fires Alimentaria i Hostelco assoleixi el 90%. Els salons tindran lloc al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del dilluns 16 d'abril al dijous 19. Es tracta de la mateixa dada d'ocupació que en l'edició anterior, l'any 2016, segons ha recordat el Gremi d'Hotels. El sector hoteler barceloní ha destacat que el "perfil de visitant" del congrés "s'allotja principalment en hotels i no en altres modalitats". "Cal destacar la importància d'aquests esdeveniments per a la ciutat, ja que dinamitzen l'economia local i posicionen positivament Barcelona en l'àmbit internacional". Per la seva banda, els hotels més propers al recinte de Gran Via han penjat el cartell de complet des de diumenge fins a dimecres. Segons el director de l'Hotel Porta Fira, Oscar Bermejo, el fet que Alimentaria i Hostelco s'hagin unit per primer cop ha fet que es "prevegi un volum més alt de delegats". Restaurants consultats per l'ACN també han notat un "repunt" del ritme de reserves.


Segons Bermejo, l'establiment assolirà el "100% d'ocupació" durant els dies que se celebra la fira, tal com ha succeït en "cada" edició. El director de l'Hotel Porta Fira també ha assegurat que, més enllà de l'ocupació, la fira Alimentaria també ha fet que hi hagi "moltes" més "reserves de restaurant i de tots els serveis de l'hotel". Bermejo ha destacat que es tracta d'una de les fires "més importants que se celebren a Barcelona" i que el fet de ser-hi al costat fa que siguin "dels primers en omplir". També ha afirmat que el client que hi va és sobretot "nacional" i que, tot i ser "exigent", "la seva "prioritat és aprofitar el seu estand de fira".


 

"L'impacte del congrés és bastant bo, tenim una ocupació del 100%. Com estem propers a la Fira, això també ajuda a que la demanda sigui important", ha explicat el director general de l'NH Collection Tower, Josep Maria Serra, que ha dit en declaracions a l'ACN que enguany les reserves s'han fet "una mica d'última hora". Tot i això, segons Serra, Alimentaria "torna a ser una fira destacable": "Hem notat una pujada important, que ja es va fer sentir el 2016, en relació als quatre anys anteriors".

"Repunt" de reserves en restauració

 

Restaurants consultats per l'ACN, també han assegurat que esperen rebre més clients gràcies a la fira. Per exemple, des del restaurant l'Alkimia -amb una estrella Michelin- han afirmat que han "notat" l'increment de reserves a causa de la celebració de la fira a la ciutat. El restaurant Disfrutar -de dues estrelles Michelin- ha notat un "repunt" de les reserves, encara que afirmen que la tònica general del seu establiment és tenir-lo sempre ple. El restaurant Enoteca, també amb una estrella Michelin, han afirmat que "en termes generals sí tenim més reserves" però no arriba a ser el doble de l'habitual, encara que sí esperen més clients, i que arribin reserves d'última hora.


D'altres, en canvi, no han experimentat cap diferència amb una altra setmana. Des de 'Dos Palillos', per exemple, han assegurat que la quantitat de reserves durant la fira és "bastant igual" a la de la resta de dies. Els restaurants amb més estrelles Michelin, com l'Abac, tampoc han "notat" cap diferència respecte a altres setmanes, ja que normalment ja tenen "totes les nits completes".

Comentaris
Andreuenc_Dani
Davant d' aquesta ocupació hotelera, PP, Cs i PSc declaran "aquesta ocupació es tumultuaria i sediciosa".
Francesc
Quina pena si no fos pel procés, estaríem al 257% com els anys 2008 i 2009. Per cert la majoria dels grans hotels tenen la raó social fora del pais.Turístes gasteu cales fora dels hotels, el menjar no es del dia.
Gombau
Francesc, fes t'ho mirar, jo crec que no gires rodó,si no t'espaviles pots acabar malament!!
Francesc
Gombau, el meu comentari és totalment irónic. Suposo que s'entén que el 257 per cent és impossible. Tenim la ocupació de sempre i els hotelers segueixen igual que sempre. Encara que alguns han marxat per tocar els collons.

envia el comentari