El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Hereu indignat perquè els pisos protegits es queden buits per manca de crèdit
  • CA

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, assegura que “no admetrà” que pisos protegits promoguts per l’Ajuntament quedin buits perquè els bancs no concedeixen hipoteques i ha avisat que, amb la Generalitat, “exercirem la pressió que faci falta” perquè s’atorguin aquests crèdits. “Només faltaria que, una vegada que nosaltres hem fet l’esforç financer de construir els pisos, a falta de compromís (de la banca) no donessin el finançament perquè la gent els pogués comprar”, ha declarat Hereu indignat, durant una entrevista amb Efe.

Però això ja comença a passar. L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat s’estan trobant amb nombrosos casos de beneficiaris de pisos de preu concertat, que s’adjudiquen per sorteig entre els que compleixen uns determinats requisits, que una vegada construïts no poden ocupar-los perquè, davant l’actual restricció financera, els bancs els deneguen els crèdits. “Ho trobo inacceptable, per tant exercirem la pressió a tots els nivells perquè no tinguem gent amb necessitat i pisos buits esperant algú”.

“Amb els recursos públics que hem hagut de posar, home!, que no puguis acabar que el seu usuari pugui tenir la clau i entrar, quan és algú que segur que és solvent, és una situació que no admeto, i per tant treballarem perquè això se solucioni i també ho farà la Generalitat”, rebla l’alcalde barceloní.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa