De Guindos pronostica una “recessió profundíssima” arreu d’Europa

El vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos, ha pronosticat una “recessió profundíssima” a tot Europa per la crisi del coronavirus. En una entrevista a la Cope, De Guindos considera que la incidència dependrà de les mesures de confinament als estats i ha advertit que -per cada mes de tancament- el PIB perdrà dos punts percentuals, segons càlculs de la OCDE. De fet, el vicepresident del BCE considera imprescindible “mantenir viu” el teixit empresarial i ha mostrat el seus recels amb l’enduriment del confinament fins al 9 d’abril dictat per Sánchez. “És una decisió política amb la qual el govern pensa que accelerarà l’estabilització de la corba i tant de bo surti bé, però té un cost econòmic”, ha insistit De Guindos.

“Quan una empresa deixa de facturar s’ha de tractar de minimitzar els costos”, ha continuat el vicepresident del Banc Central Europeu i exministre d’Economia. “Si es bloqueja els costos d’una empresa, llavors l’única sortida és la destrucció del teixit empresarial. Això és el que s’ha d’evitar”, ha manifestat De Guindos. “Espero que els avantatges siguin superiors als costos“, ha reflexionat en veu alta el vicepresident del Banc Central Europeu. “El més important és que empreses que eren perfectament rendibles, un cop passi aquesta crisi, tornin a ser-ho i sobrevisquin. I això val per a Espanya i per a tots els països europeus”, ha manifestat De Guindos.

“Si aconseguim que durant aquesta travessa del desert no es destrueixi molt teixit empresarial, estic convençut que quan torni la recuperació les empreses tornaran a contractar i serà una recuperació més en V que en U”, ha apuntat el vicepresident del BCE, que s’ha mostrat favorable als ‘coronabons’, l’emissió de deute europeu mutualitzada, per combatre la crisi per la pandèmia de la covid-19. No obstant això, De Guindos ha assegurat que no seria l’únic instrument ni el més potent de la zona euro. “Al BCE farem tot el possible i l’impossible per tal que el finançament de les economies de la zona euro, inclosa l’espanyola, sigui el millor possible”, ha conclòs el vicepresident del Banc Central Europeu.

Nou comentari