El Govern prorrogarà els descomptes als peatges per als vehicles de baixes emissions

El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha anunciat que es prorrogaran les bonificacions i descomptes als peatges que encara hi ha a Catalunya per a vehicles amb zero o baixes emissions. Ho ha dit en resposta a una pregunta de la portaveu de Junts, Mònica Sales, durant la sessió control al Govern d’aquest dimecres al ple del Parlament. Amb aquesta pròrroga, Puigneró ha explicat que es pretén “incentivar” la renovació del parc de vehicles cap a una mobilitat “més verda i molt més descarbonitzada”. “És hora de passar de les paraules alts fets”, ha dit Puigneró. En aquesta línia ha assegurat que cal una xarxa de carreteres “sostenible i verda” i ha xifrat en un 40% les emissions provocades pel trànsit rodat.

A banda, el vicepresident ha recordat que aquest dimarts va començar el desmantellament dels peatges de l’AP-7 a la Jonquera, Martorell, la Roca i Vila-seca. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ho va anunciar aquest dilluns a la tarda al seu compte oficial de Twitter. L’acció forma part de la retirada de barreres que el govern espanyol ha de fer tant en aquesta autopista com a l’AP-2, amb un pressupost previst de 92 milions d’euros, un cop finalitzades les concessions de les vies a finals d’agost. El Ministeri vehicula el pressupost a través de sis contractes de conservació i explotació de sectors de la xarxa de carreteres de l’Estat a Catalunya, amb una durada de dos anys, amb possibilitat de prorrogar a tres. Els contractes sumen 375 quilòmetres d’autopista.

Aquest desmantellament era necessari, donat que l’autopista AP-7 registra cada setmana cues quilomètriques. Aquest dilluns, de fet, es van registrar 16 quilòmetres de retencions en direcció a Barcelona al seu pas per Castellet i la Gornal. En el tram entre El Vendrell i Castellet i la Gornal, per exemple, hi va haver molta congestió a causa d’un accident múltiple.

Nou comentari