El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol treu pit de les dades d’atur de l’agost
  • CA

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, han coincidit aquest dijous a valorar molt positivament les dades d’atur del mes d’agost, que per primera vegada en la sèrie es redueixen (85.583 persones respecte al juliol). Montero ha afirmat que són unes “dades magnífiques” que demostren que hi ha “un creixement sostingut” i que l’Estat “està sortint de la situació econòmica derivada de la pandèmia” de forma “robusta”. “Crec que posa de manifest que aquest govern ha gestionat la crisi de forma diferent, ocupant-se de les persones i sense permetre que ningú es quedi enrere”, ha dit en una entrevista a RNE.

El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, també ha afirmat a la Cadena Ser que les dades d’atur d’agost “van en la línia d’una recuperació potent” que el govern vol que “arribi a tothom”. Ha recordat que les previsions internacionals diuen que Espanya serà el país de la UE que més creixerà el 2022 i ha apuntat que això permet un augment de les pensions i del Salari Mínim Interprofessional l’any 2021.

“No hi ha dreceres” per rebaixar la factura elèctrica

Sobre el preu de l’electricitat, Bolaños ha afirmat que el seu govern fa “moltes coses” però “aquest és un problema complex” per al que no hi ha “solucions senzilles” que acaben per “agreujar el problema” com es 1.400 milions que ha costat una decisió que va prendre el govern de Mariano Rajoy sobre el cànon hidràulic. “No adoptarem solucions fàcils, perquè el govern ha fet moltes coses ja com rebaixar l’IVA, adoptar mesures per a la gent més vulnerable i impedir que hi pugui haver un tall elèctric als que no poden pagar la llum”.

“Seguim treballant i hem aprovat al Consell de Ministres dues lleis que quan estiguin aprovades suposaran un 15% menys de factura: el fons de sostenibilitat i el projecte de llei de retribucions de les emissions de CO2″. “Hem fet i les mesures s’estan estudiant amb rigor perquè estem sotmesos al marc europeu” i “no hi ha dreceres”, ha conclòs.

Montero: “Els ciutadans no s’han d’alarmar”

Montero també ha assegurat que els ciutadans “no s’han d’alarmar” per les notícies sobre el preu de l’electricitat que apareixen als mitjans, perquè són preus de “majorista”. Ha recordat que el seu govern ja ha rebaixat impostos i ha apuntat que l’executiu adoptarà “altres mesures de profunditat”.

Crítica a Ayuso

Montero també ha criticat que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, anunciés aquest dimecres la supressió dels últims tres impostos propis de la comunitat de Madrid. Segons la ministra és una mostra de “populisme fiscal” que cal combatre perquè “els impostos paguen que tinguem una societat justa per a tots en el que és bàsic”. La ministra també ha recordat que els impostos no els paguen els territoris, sinó les persones, i “hi ha d’haver equitat en les càrregues fiscals del conjunt del país”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Joan a setembre 02, 2021 | 13:17
    Joan setembre 02, 2021 | 13:17
    Si la Ayuso treu tots els impostos de la comunitat i a Catalunya cada dia en tenim mes, com s'enten tot aixo ? Per que ara a Catalunya ens fiquen un nou impost sobre les emisions dels cotxes. Algu pot dir alguna cosa ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa