El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol salva Pachá, que rebrà 18 milions

El govern espanyol ha aprovat aquest dijous quatre noves operacions de finançament per a empreses afectades per la covid-19 per un import de 54 milions d’euros. Entre les empreses que rebran aquestes ajudes públiques hi ha el Grupo Universo Pachá, dedicat a l’oci nocturn a les Illes Balears, que rebrà 18 milions d’euros. L’ajuda es finança a càrrec del Fons de Recapitalització, gestionat per Cofides, empresa que depèn del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme. La ministra Reyes Maroto ha destacat que aquestes empreses “tenen capacitat de creixement i un alt component d’innovació, de les que depenen no només molts treballadors, sinó la supervivència d’altres empreses i autònoms”. Les altres empreses que rebran aquesta ajuda són Cesgarden, Eating Group i Egile.

El Fons de Recapitalització d’empreses afectades per la covid-19 és un instrument públic dotat amb 1.000 milions d’euros. Les empreses seleccionades podran accedir a un finançament d’entre els 2,5 i els 25 milions, que es materialitzaran a través d’inversions de caràcter temporal en forma de participacions en el capital social, préstecs participatius i altres instruments financers. La durada del finançament serà de com a màxim vuit anys.

A Catalunya, el Govern destinarà 20 milions d’euros en ajuts directes a l’oci nocturn arran del nou tancament del sector, anunciat dilluns per l’ascens de la variant òmicron. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha explicat que és la línia més important impulsada fins ara per aquest sector, i se suma als 40 milions destinats fins ara a aquest tipus d’establiments, molt colpejats per les restriccions derivades de la pandèmia. Ara, l’executiu parlarà amb el sector per acabar de perfilar les condicions dels ajuts. Segons Torrent, “Catalunya és el territori de l’Estat que més ajuts directes ha donat als sectors afectats per les restriccions”.

El conseller d’Empresa i Treball ha assegurat que el Govern no vol “deixar ningú enrere” i que cap dels sectors afectats per les restriccions “quedin al marge”. En declaracions a l’ACN, Torrent ha reconegut que prendre mesures per evitar més contagis de la covid “són una mala notícia” per al sector de l’oci nocturn. “Segurament hauria estat més fàcil no prendre mesures però la situació empitjoraria i molt”, ha afegit.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Pere LLimonera i Citronell a desembre 24, 2021 | 12:01
    Pere LLimonera i Citronell desembre 24, 2021 | 12:01
    El Nacional-Catalanismo IndePendenciero no tiene remedio... Siempre tergiversando todo, mintiendo, manipulando... El Gobierno de la Nación lo que ha hecho es rescatar una Empresa del Sector Terciario, que en condiciones normales tiene buenos beneficios; y que tiene centros de ocio, como el Pacha, y tiene Hoteles y otros servicios... Empresa de suma importancia para el sector turístico y en especial en las Islas Baleares; y que una vez pasada la Crisis del Covid-19 volverá a tener beneficios y a devolver lo que deba del rescate... Parece que a algunos les duele...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa