El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern britànic afronta serioses dificultats per excloure Huawei del 5G
  • CA

El Regne Unit està repensant el model d’accés de Huawei Technologies Co a les xarxes mòbils de cinquena generació del país, però està trobant serioses dificultats per fer-ho i l’exclusió tindria, a més, repercussions econòmiques negatives molt importants.

Segons ha informat Bloomberg, la creixent tensió amb Pequín ha portat el govern del primer ministre, Boris Johnson, a buscar alternatives a les antenes, equips de commutació i altres dispositius de Huawei, seguint així la consigna de Washington, que ha instat els seus aliats a prohibir l’accés de la companyia.

No obstant això, Bloomberg indica que operadors britànics ja estan construint xarxes 5G amb Huawei. Per a qualsevol altre proveïdor, fins i tot els grans rivals europeus de Huawei, com Nokia Oyj i Ericsson AB, seria difícil compensar l’exclusió.

L’absència de Huawei al 5G provocaria un impacte en la cadena de subministrament de telecomunicacions del Regne Unit. El proveïdor xinès ja representa aproximadament el 35% de les antenes que transmeten senyals utilitzant la tecnologia 4G actual. Amb BT, la companyia telefònica dominant del Regne Unit, és més de la meitat.

Des que van llançar els serveis 5G a Gran Bretanya, Huawei ha augmentat encara més la seva presència. La majoria de les antenes 5G utilitzades per BT i Three són d’Huawei i la companyia xinesa també representa una gran part de la nova xarxa de Vodafone.

Les xarxes 5G estan lluny d’estar completes, i la indústria està a punt per instal·lar més equips de Nokia i Ericsson més endavant. Però l’avantatge inicial de Huawei fa que sigui més difícil i costós fer marxa enrere ara, exposa Bloomberg.

Recorda que BT va dir al gener que el límit del 35% impost per 5G i equips de banda ampla de fibra costarà 500 milions de lliures (al voltant de 560 milions d’euros). Aquest és parcialment el preu de desinstal lar i reemplaçar gran part de l’equip subjacent Huawei 4G heretat quan va comprar EE.

La prohibició total de la tecnologia 5G de Huawei multiplicaria aquests costos en tot el sector i inflaria la despesa en adquisicions, reduint la competència i deixant efectivament la porció de mercat de Huawei només per Ericsson i Nokia, segons un estudi encarregat pel grup Mobile UK , conclou Bloomberg.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa