El G-20 ratifica l’acord sobre l’impost de societats del 15%

El G-20 ha donat llum verda aquest dissabte a establir un impost de societats mínim del 15%, de manera que ha ratificat un acord al qual el passat mes de juliol ja hi van arribar 130 països d’arreu el món. Al pacte al qual es va arribar fa uns mesos ja es comptava amb l’aval de tots els membres del G-20 i de la majoria d’estats de la Unió Europea (excepte Irlanda, Hongria i Estònia), però aquest cap de setmana s’ha produït la ratificació formal d’aquell acord. Que s’hagi arribat a aquest pacte és important perquè té com a objectiu que les multinacionals paguin la part d’impostos que els pertoca allà on operen, de manera que molts països ja no podran practicar dúmping fiscal, una activitat que consisteix en rebaixar els impostos per tal d’atraure aquest tipus d’empreses.

Aquest acord s’ha produït a Roma. El G-20 s’ha reunit a la capital italiana, i han ratificat un acord que tenia les seves bases en el fet que fa una setmana els Estats Units i cinc governs europeus van permetre que els països europeus mantinguin els seus impostos sobre serveis digitals a multinacionals com Facebook o Amazon. Aquest pacte ja havia aconseguit un suport important el darrer juliol i octubre, quan els ministres d’Economia i Finances del G-20 van pactar un acord, tal i com va passar més tard en el marc de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE).

En aquesta trobada hi ha participat el primer ministre italià, Mario Draghi, que ha insistit que la multilateralitat és “la millor i a vegades la única” manera de donar resposta als problemes del món actual. Per a Draghi, la col·laboració internacional és “la millor resposta als problemes d’avui en dia. “És l’única resposta possible davant de problemes com el coronavirus, el clima o els impostos”, ha afegit.

Comentaris

    Fins a l'any trenta? Octubre 31, 2021 | 13:49
    És veritat que el 15% no s'aplicarà fins al 2030? Sempre ez treuen les obligacions de sobre, ells ja no hi seran.

Nou comentari