Foment veu l’ajornament del 14-F “injustificat”

La patronal celebra dilluns un comitè executiu extraordinari per analitzar-ho i decidir si cal "prendre decisions"

Foment del Treball alerta que l’ajornament de les eleccions fins al 30 de maig és “una decisió arbitrària i injustificada que portarà conseqüències molt negatives en l’economia catalana”. Així ho ha assegurat en una entrevista al 3/24 el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, que ha anunciat que dilluns reunirà un comitè executiu extraordinari per analitzar-ho i “prendre decisions, si s’escau”. Foment va dirigir aquesta setmana una carta al govern espanyol en què reclama una injecció de diners directa a les empreses. Sánchez Llibre està convençut que atendran la seva petició perquè “si no ho fessin, milers de companyies petites i mitjanes es veurien abocades a tancar”. La patronal posa damunt la taula diverses vies per facilitar el camí a les empreses afectades per la covid-19, com un endeutament de l’Estat de 50.000 MEUR “que vagin a les venes de les empreses que han patit”, una rebaixa dels impostos o la condonació del deute dels crèdits ICO.

El president de Foment alerta que hi ha empresaris “desesperats”, i ha apuntat que els sectors més afectats són els de la restauració, l’hosteleria i el turístic, “que representen un 25% del PIB català”. Sánchez Lllibre ha dit que amb el Govern hi ha “telèfons oberts” però que a l’hora de la veritat “menystenen” els empresaris: “No ens tenen en compte i ajornen unes eleccions sense pensar en l’economia”, ha reblat.

Sánchez Llibre ha insistit que Catalunya necessita “lideratge econòmic i polític” i per això el canvi de la data de les eleccions els sembla “una mala decisió”. “Ens sentim defraudats, menystinguts i impotents davant la previsió d’eleccions que ha fet el Govern, que no només les retarda tres setmanes, sinó tres mesos i d’una manera arbitrària”, ha carregat.

L’ajornament electoral pot comportar, assegura, “resultats econòmics molt negatius per la generació d’ocupació”. Ha assenyalat que, amb aquest nou calendari, probablement no es podran aprovar uns pressupostos per al 2021 i que també “és possible que no tinguem els del 2022”. 

A la reunió del comitè executiu extraordinari convocat per dilluns, la patronal examinarà la decisió d’ajornar les eleccions i decidirà “si pren decisions, si s’escau”.

Comentaris

  Octubrista 17/01/2021 11:51 pm
  Nosaltres veiem injustificat que Foment(o) sigui un cau de botiflers titelles de la oligarquia castellana, que vagin donar suport al cop d'estat del 155, que s'hagin conxorxat amb els sindicats grocs i unionistes CCOO i UGT contra el president de la Cambra de Comerç , senyor Josep Canadell i se'ns en refot el que pensin sobre l'avançament de les eleccions catalanes. De fet, trobem injustificat que Foment(o) existeixi.
  gerard 17/01/2021 10:08 pm
  Aquest bon senyor de què diu es empresari?. A fotut mai brot (de debò) a la privada?. Bé, amb tot... se'ls veu tan el plumeru... Són la viva imatge del servilisme més patètic del catalanet genuflexor...
  Cal dir-ho 17/01/2021 10:08 pm
  Aquest senyor parla de "retràs" de les eleccions. Segur que quan vivia a Madrid s'esmerçava a parlar bé l'espanyol. No cal afegir-hi res més.
  Raül 17/01/2021 9:52 pm
  Diuen que en política es pot fer de tot menys el ridícul, concloc que Sànchez Llibre només fa política en ridícul.
  fat boy 17/01/2021 7:09 pm
  Doncs que els posin a ells de presidents de taula.
  Ramon 17/01/2021 7:08 pm
  La patronal botiflera és un braç més de la màfia sociata. La màfia sociata té més braços que Shiva.
  Robert 17/01/2021 6:42 pm
  Foment i el PSOE-PSC, de la maneta. Són tan poc empresaris els uns com socialistes els altres.
  FOMENTO, vells i tarats, fins quan? 17/01/2021 5:00 pm
  Fomento es Naturgy, Endesa i lladres, ambel berberecho fent de vedette mal pentinada. Aquests periquitos van anar a escola a remenar el cul i prou?
  CaterinaCh 17/01/2021 4:43 pm
  I el senyor Sanchez Llibre troba justificat que les empreses de Foment NO facin teletreball perquè no els surt de la fava? Si ells promoguessin el teletreball en comptes de criticar a la generalitat, potser no caldria mesures tan estrictes o es moriria menys gent o s'haguessin pogut fer les eleccions. O sigui que aquest senyor que no vingui a donar lliçons, quan ell, la única raó per voler eleccions és per fer fora els independentistes de la generalitat. La pandèmia li la bufa i Catalunya també. L'únic important és controlar als seus treballadors i fer diners. Quin cinisme..... (independentment que la Generalitat ho faci malament i que ca un canvi, els seves raons són massa obvies i, si tu no estàs disposat a sacrificar res, doncs calla).

Nou comentari