El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment dóna “suport” a l’acord dels ERTO per “l’excepcionalitat” i reclama marge
  • CA

Foment del Treball Nacional ha donat “suport” a l’acord sobre la pròrroga dels ERTO per “l’excepcionalitat i la urgència” de la situació. “Considerem que la darrera proposta presentada pel Ministeri de Treball no és la que més ens hauria agradat, des de la perspectiva de dotar les empreses i els actors més afectats de millors condicions i protecció”, ha reconegut el director de Relacions Laborals i Assumptes Socials de la patronal, Javier Ibars, en declaracions a l’ACN. Ibars ha assegurat que no es tracta d’un procés “tancat” i ha reclamat marge per a la “llibertat empresarial”. De cara a pròximes negociacions, Foment demana allargar els expedients ‘sine die’ i que les empreses puguin “reordenar” la plantilla en funció de la nova situació.

“Ens haurien agradat millores en les exoneracions de les cotitzacions a la Seguretat Social”, ha afirmat Ibars, abans de referir-se a “l’excepcionalitat i urgència” del moment. El director de Relacions Laborals de la patronal considera que l’acord s’haurà de “revisar”, especialment per adaptar-se a la situació de les empreses sense activitat. En aquest sentit, la patronal reclama prorrogar els ERTO ‘sine die’ i vincular-ne la continuïtat a la “subsistència de les causes que justifiquen el manteniment” de l’expedient. Així mateix, ha demanat que les exoneracions siguin les adequades per “protegir” les empreses i els sectors que no poden reactivar l’activitat de manera total o parcial. “No es pot posar una limitació a les empreses prohibint, per exemple, la realització d’hores extres, externalitzar serveis o que no es puguin extingir contractes en sis mesos”, ha manifestat Ibars. El director de Relacions Laborals de Foment ha apel·lat a la “llibertat” i al “poder de decisió empresarial” i ha demanat permetre a les companyies “reordenar o redimensionar” els recursos humans en funció de la nova situació.

“Ens hauria agradat que una decisió d’aquestes característiques, i amb el nombre d’empreses i treballadors afectats, s’hagués pres amb molta més antelació”, ha assegurat. Tot i això, ha afirmat que intentar assolir un acord entre els agents socials i l’executiu espanyol “dificulta” la presa de decisions de manera “més ràpida i urgent”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa