Foment diu que els 7.000 milions d’ajudes per a pimes i autònoms són un “avanç insuficient”

La patronal reclama injectar 50.000 MEUR i aconseguir un nivell de suport similar a altres països europeus

Foment del Treball ha celebrat “l’avanç” del govern espanyol de mobilitzar 7.000 milions d’euros d’ajudes directes per a les empreses i autònoms més afectats per la pandèmia i amb una caiguda d’ingressos de més del 30% respecte a 2019. Tot i això, la patronal ha assegurat que és “insuficient” per pal·liar la falta de liquiditat del teixit empresarial i ha insistit en la necessitat d’augmentar fins a 50.000 milions les ajudes directes per aconseguir un nivell de suport similar a la resta de països europeus. “Si s’endarrereix més la determinació d’incrementar la despesa pública s’accentuaran les seqüeles de la crisi”, adverteix la patronal. La confederació ha assegurat que Espanya ha estat un dels països europeus més afectats per la crisi del coronavirus en termes de PIB i ocupació, amb una economia “molt més vulnerable” per la dependència del sector turístic i serveis davant altres estats amb un sector industrial més potent. Així mateix, la patronal ha recordat que la despesa pública del govern espanyol per donar suport als sectors més perjudicats és “substancialment inferior” al d’altres països europeus.

“No resultaria equitatiu carregar sobre les empreses el cost de la crisi sanitària, sense una compensació legítima, encara que sigui parcial, però equivalent a la d’altres països de la Unió Europea”, insisteix la patronal.

Més enllà de les ajudes de 7.000 milions, el govern espanyol destinarà 3.000 milions a reestructurar deute i 1.000 milions més a enfortir la participació en recursos propis mitjançant instruments financers. La patronal ha valorat negativament la dotació “reactiva” de 3.000 milions i ha demanat injectar-los a les empreses de manera directa.

Comentaris

    GAVANENC 12/03/2021 9:37 pm
    Donç feu una reunio com la que vareu fer fa uns dies i dieu tamb... Ja n'hi ha prou de deficts fiscals... Ara, aixo si, quant vingui el reiet o el Sanchez, vaixeuse els pantalons i poseu be el cul.....

Nou comentari