Foment demana accelerar la vacunació per “salvar” la temporada turística

La patronal alerta que un "fracàs" del turisme pot produir una "fallida" d'empreses i un increment de l'atur

La comissió de Turisme de Foment del Treball considera “urgent” accelerar la vacunació per “salvar” la temporada turística. “Si l’executiu espanyol i la Generalitat no incrementen d’una manera notable el ritme de vacunació davant les amenaces de contagi que representen soques noves com la britànica, el turisme internacional no tindrà confiança en la seguretat del nostre país”, alerta Guillermo Vallet. El president de la comissió ha advertit que la “inseguretat” sanitària i la falta de “confiança” poden provocar una reducció del nombre de visitants, un “cop molt dur” per l’economia. Així mateix, ha avisat que un “fracàs” del sector turístic per Setmana Santa i l’estiu pot produir una “fallida” d’empreses i un “impacte notable” en l’atur. La patronal considera que el turisme hauria de ser considerat estratègic i recorda que aquest sector té un pes de més del 12% del PIB i el 13% de l’ocupació. En aquest sentit, demana “prioritzar” la vacuna a les persones vinculades al sector hoteler.

Per aconseguir una vacunació “ràpida”, Foment s’ha posat a disposició del Departament de Salut, perquè amb la col·laboració de grans companyies de sectors com l’agroalimentari o el metal·lúrgic, es puguin vacunar 400.000 treballadors i les seves famílies en una setmana. “La col·laboració público – privada entre Salut i les grans companyies representaria un impuls extraordinari en la vacunació per combatre la crisi sanitària actual i les possibles revifades que puguin derivar-se de les noves variants de la Covid-19. Si no ho tallem ràpidament, les seves conseqüències econòmiques poden ser molt greus i pertocar seriosament la supervivència de moltes empreses i el manteniment de molts llocs de treball”, alerta el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre.

Comentaris

  GAVANENC 20/02/2021 11:26 am
  Presioneu al govern ñol i a la UE... Ja, de pasada presioneu tambe a les farmaceutiques i que Rusia a qui la UE vol sancionar ens portin la seva vacuna....
  Observador 19/02/2021 5:07 pm
  La temporada turística no la salven ni Jenner, Pasteur i Fleming plegats.
  Observador 19/02/2021 5:07 pm
  La temporada turística no la salven ni Jenner, Pasteur i Fleming plegats.
  Jeroni Munyós 19/02/2021 4:32 pm
  Allò que hem de fer és obligar a la "Patronal" i als responsables, a canviar el model econòmic productiu. El turisme no ha d'ocupar un percentatge tant gran de l'economia i a més el turisme massificat, potser beneficia alguns a curt termini, però el conjunt de la població en surt perjudicat per sempre. No val a malmetre el teixit social de municipis i barris,ni a malmetre el patrimoni cultural i natural per sempre... El turisme a mig i llarg termini, solament aporta llocs de treball de baixa qualificació i sous reidículs, que son ocupats per gent de fora els treballadors autòctons no volen ocupar aquests llocs de treball -després els més xenòfobs que sovint coincideixen amb els que toleren el turisme a qualsevol preu, es queixen de la la "migració" de persones- la desaparició del reixit social, l'exclusió de persones que hi han viscut i que hi volen viure, per l'encariment de l'habitatge i del tipus de botigues i negocis. També suposen l'augment de les xarxes d'emblanquiment de diners, la protitució i dels traficants de drogues.

Nou comentari