Foment del Treball obre un expedient per expulsar CECOT de la institució

La patronal dona 15 dies a CECOT per donar explicacions abans de ser expulsada per "vulneració de les normes de funcionament"
Cecot
Cecot | Cecot

La Junta Directiva de Foment del Treball ha aprovat aquest dilluns a la tarda obrir un expedient per expulsar CECOT de la institució. La patronal vallesana té ara 15 dies per donar explicacions i defensar-se davant l'acusació de "vulnerar les normes de funcionament" que els planteja Foment del Treball, concretament el punt cinquè de l'àmbit territorial que, segons Foment, hauria estat transgredit per la patronal vallesana. Un total de 42 membres de la Junta han votat a favor de l'expedient i nou en contra, a proposta del Comitè Executiu que també s'ha reunit aquest dilluns a la tarda.

 

En cas que no s'acceptessin les al·legacions de CECOT, la patronal perdria la seva condició de soci col·lectiu de Foment. El passat mes de novembre, Foment ja va iniciar un expedient per determinar si la patronal amb seu a Terrassa s'havia extralimitat territorialment la qual cosa ha derivat en un nou expedient, aquest cop d'expulsió. 


 

  

  

En aquell moment, el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ja es va mostrar partidari de la sortida de CECOT de la patronal. En declaracions a l’ACN el 6 de novembre, va assegurar que “el que ha de tenir present [CECOT] és que se sentirà més còmode i més lliure amb una altra entitat o amb un altre tipus associatiu que el que tenim ara amb Foment”. Gay de Montellà va considerar, a més, que sí hi havia hagut “una transgressió dels acords que vam prendre fa un any perquè no hi haguessin dificultats de valoració”.

 

De fet, no és el primer cop que s'inicia un expedient contra CECOT per aquest motiu. Al desembre de 2016, Gay de Montellà va proposar la suspensió temporal de CECOT al sí de la patronal durant el 2017, decisió que finalment es va evitar amb un acord entre CECOT i Foment formalitzat al febrer de 2017, en el qual CECOT es comprometia a respectar l’abast territorial de la seva activitat, entre d'altres.
Ara, Foment demana a CECOT que torni a justificar la seva actuació durant el 2017 en relació a l'article cinquè de l'àmbit territorial que diu que si una organització territorial té iniciatives o vol gestionar assumptes d'àmbit estatal "les ha de plantejar a Foment". Els darrers mesos, Foment i CECOT han tingut discrepàncies polítiques, amb fets com l'enviament d'una carta al ministre d'Economia, Luis de Guindos, per part de CECOT, criticant el decret llei que facilitava el trasllat de seu social d'empreses. CECOT ha expressat reiteradament la seva voluntat de continuar dins la patronal catalana. La darrera, en declaracions a l'ACN aquest mateix dilluns, en què el president de CECOT, Antoni Abad, ha explicat que donara explicacions a Foment per "esvair dubtes" i "continuar junts". "No tenim cap interès en què existeixi aquest conflicte", ha afegit Abad, que ha insistit que "és molt important i transcendent mantenir la unitat empresarial"

Comentaris
Franquistes
Foment actua com a la titella que és del seu amo, sempre al serveix dels franquistes!
josep
Millors 155 els hi escau, a la seva democràcia

envia el comentari