El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment, contrari a apujar els sous en plena pujada de l’IPC
  • CA

Foment del Treball ha insistit aquest dimecres en la necessitat que el govern espanyol i els agents socials siguin “prudents” a l’hora de negociar l’augment de sous pel 2022. “Seria contraproduent un increment salarial d’acord amb l’IPC, que ara mateix és excessivament elevat”, ha defensat aquest dimecres el secretari general adjunt i director d’Economia de Foment del Treball, Salvador Guillermo, durant la presentació de l’Informe de Conjuntura Econòmica. Segons la patronal, un increment salarial en línia amb l’IPC provocaria “una consolidació de preus a mitjà termini”, una situació que “cal evitar”. En aquest sentit, apunta que es produiran “borrasques a curt termini” per la situació actual de la pandèmia, però confia a assolir la recuperació plena el 2023.

Durant la seva intervenció, Guillermo ha apuntat que l’activitat econòmica durant l’any 2022 encara patirà els efectes de la pandèmia, tot i que ha destacat que les previsions de creixement encara auguren “valor positius significatius”. “Podem tenir la sensació que estem en una situació molt complicada pel nombre de persones contagiades, però no estem davant un procés com el de l’inici de la pandèmia“, ha subratllat.

Malgrat la recuperació esperada per a l’any 2022, Foment del Treball ha llençat un avís al conjunt de l’Estat pel que fa a la millor de la productivitat. “Ara mateix tenim problemes de productivitat, i cal millorar-la per millorar el benestar dels ciutadans”, ha assenyalat Guillermo. Pel secretari general adjunt de la patronal, l’Estat té “una bona base” per reforçar el seu creixement, però ha afegit que no es pot fiar tot a aquest element.

A banda de fer un repàs de la situació econòmica, Guillermo també ha fet una valoració de si cal reduir la quarantena dels positius de covid-19 de deu a cinc dies, una mesura que Foment veu amb bons ulls. “Veient que el període d’incubació de la variant òmicron és més curt, ho veiem lògic”, ha assenyalat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: fat boy a desembre 29, 2021 | 18:22
    fat boy desembre 29, 2021 | 18:22
    I apujar els beneficis?.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa