Florentino Pérez demana una rebaixa dels lloguers que paga aprofitant el coronavirus

“Tal y como hemos hablado por teléfono, ante la situación actual que tenemos, os solicitamos algún tipo de moratoria en el pago del alquiler de la Nave, descuento,…”. Qui envia aquest correu electrònic a un petit empreari català no és un autònom que ha patit els efectes de la crisi sanitària del coronavirus i ha hagut de tancar el seu negoci temporalment per odre de les administracions. Tampoc no és una petita empresa que, com milers d’empreses a Catalunya i a l’Estat, ha hagut de fer un ERTO per mirar de sobreviure mentre passi el confinament i es recuperi l’activitat econòmica. És el grup Cobra, la branca industrial d’ACS, “una referència mundial en la indústria de la construcció i el desenvolupament d’infraestructures, tant civils com industrials”, segons el seu web corporatiu. El seu propietari? Florentino Pérez, un dels homes més rics d’Espanya. Segons Forbes, la fortuna del també president del Real Madrid el 2019 fregava els 2.000 milions d’euros.

Correu on el grup Cobra (ACS) demana una rebaixa en el lloguer

Correu on el grup Cobra (ACS) demana una rebaixa en el lloguer

Doncs bé, el grup Cobra, amb seu a Madrid, ha donat instruccions a les seves delegacions, com a mínim de l’Estat, que demanin una rebaixa en el preu del lloguer de locals i naus adduint l’afectació que ha produït la crisi del coronavirus. Un dels correus, al qual ha pogut accedir El Món, s’adreça a un petit empresari català que té llogat al grup una nau. Assegura que el preu del lloguer que factura a Cobra Gestión de Infraestructuras, S.A, és més baix ara que fa vuit anys, després de la gran crisi econòmica, i es mostra sorprès que pressioni els petits arrendadors. Sobretot tenint en compte el grup Cobra el 2018 va facturar 6.385 milions d’euros, té 38.000 empleats en 600 delegacions a arreu del món i presta serveis en setanta països.

Però aquest petit empresari català no és l’únic arrendador que ha rebut aquesta curiosa petició d’un dels homes amb una fortuna més gran d’Espanya. Tal i com li va explicar la persona que li va adreçar el correu –ocultem la localització de la delegació del grup Cobra per preservar el treballador-, és una instrucció que la central de Madrid ha donat a les delegacions perquè aconsegueixin rebaixes en els lloguers.

Nou comentari