Fitch manté la incertesa sobre Catalunya tot i que la situació és “millor” que fa un any

L'entitat destaca la diversificació i el valor afegit elevat de l'economia estatal
L'agència de qualificació Fitch | ACN

L'agència de qualificació del deute Fitch ha mantingut en l'última revisió la qualificació d'Espanya en A- amb perspectiva estable.  I sobre Catalunya, afirma que la situació és millor que fa un any, tot i que es manté la incertesa.  En aquest sentit, alerta dels efectes de no aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat,L'ens assenyala com a elements positius la diversificació i el valor afegit "elevat" de l'economia de l'Estat. 

 

De la mateixa manera destaca que l'activitat econòmica segueix essent "robusta" –adjectiu que utilitza el Ministeri d'Economia i Empresa en la nota que ha fet pública valorant la nota de Fitch- i pronostica taxes de creixement del 2,6% i del 2,3% per al 2018 i el 2019 respectivament. La demanda interna ha compensat el descens del sector exterior i el mercat laboral ha registrat una taxa de creació d'ocupació del 2,2% el 2018.

 

Pel que fa al deute públic, el Ministeri destaca que Fitch ha posat l'èmfasi en l'allargament de la vida mitjana del deute en circulació i les bones condicions de finançament, fet que "protegeix" el cost del deute davant de possibles pujades del tipus d'interès. En aquest sentit, afegeix el Ministeri, Fitch assenyala la reducció del cost dels interessos del deute.

 

L'agència també assenyala que la recuperació econòmica ha estat acompanyada d'una reducció dels desequilibris macroeconòmics, amb el manteniment del superàvit per compte corrent, un despalanquejament del sector privat i una bona situació del sector financer.

 

Amb tot, Fitch també assenyala el nivell "elevat" de deute públic i la taxa "alta" de desocupació com a fets negatius. A més, indica que en els últims anys el dèficit fiscal s'ha reduït pel creixement econòmics, no per ajustaments estructurals.

 Comentaris
Cartanya
Situacio" "robusta" ? hahahaha dons a Valencia, i a Huelva amb el contracta firmat entre la UE, i sud Àfrica la taronja no sé com amira, però robusta no crec. Preocupats per el procés els espanyols Europa els a marcat un gol, que portarà consecuències econòmica força preocupants.
Vaga general ,parem el país fins i,independència
JordiP
Senyors de Fitch: em penso que no veniu mai a Barcelona a buscar dades. Preferiu anar a Madrit a Zalacain o Horcher. Així us surten les qualificacions: calentones. Però recordeu: Cat. genera el 19% del PIB, el 31% de les exportacions, el 24,5% dels ingressos fiscals i té un atur 4 punts per sota del total espanyol. La qualificació d'Espanya es suporta sobre la de Cat. Atensión al datooo ... !

envia el comentari